Viktor Orbán, despre testele COVID-19 și școli: „Nu vrem să le închidem! Testarea, acțiune defensivă!“

Într-un videoclip postat pe pagina sa de Facebook, Viktor Orbán a vorbit despre testarea selectivă a persoanelor și despre dorința de a nu închide unitățile de învățământ din Ungaria.

Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orbán, a numit iniţiativa testării selective în masă pentru coronavirus şi pentru protecţia activităţii şcolilor ca fiind marea acţiune defensivă a săptămânii. Anunţul a fost făcut într-un mesaj video postat pe pagina sa de Facebook, după întâlnirea de luni dimineaţă a grupului operativ responsabil pentru apărarea împotriva epidemiei de coronavirus.

“Ne luptăm în şcoli şi în grădiniţe să nu trebuiască să le închidem”, a afirmat premierul, care a subliniat că, săptămâna trecută, sistemul de învăţământ a trecut testul şi există speranţe că acest lucru nu se va schimba nici în această săptămână.

În ceea ce priveşte testarea în masă şi selectivă, Viktor Orbán a explicat că 47 000 de persoane lucrează în instituţii sociale şi 191.000 în instituţii de învăţământ şi, deşi testarea este voluntară, cu siguranţă se vor prezenta mulţi să se testeze. Astfel, pentru a se putea realiza acest volum mare de teste, vor lucra şi 2.000 de studenţi, a explicat premierul ungar, conform Hirado.hu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel