Vier Pfoten: gardul de la Sibiu are 1,8 metri, un tigru îl sare cu ochii închişi

tigru
tigru

Kuki Bărbuceanu coordonator al Vier Pfoten susţine că un caz precum cel de la Sibiu, unde a evadat un tigru, s-ar putea repeta oricând. Gardul care împrejmuieşte Grăzina Zoologică din Sibiu are 1.8 metri iar un tigru sare un astfel de obstacol fără nicio ezitare. Legea care prevede organizarea unor astfel de grădini nu prevede parametrii la care trebuie constuite gardurile sau modul în care trebuie să arate cuştile animalelor, iar primăriile nu acordă fonduri cât timp legea nu o cere. Bărbuceanu consideră că avem prea multe Grădini Zoologice în România şi multe sunt întreţinute în baza mândriei care era înainte de 1989 de a avea în oraş o astfel de aşezare.

"Nu există în lege nişte norme clare. La noi trebuie explicat ca la proşti, mură în gură, că altfel nu înţeleg. Se duc directorii de la grădini la primărie să ceară fonduri ca să înalţe gardul de exemplu şi sunt trimişi la plimbare pentru că în lege nu scrie exact cât trebuie să fie de înalt. O tâmpenie! Păi la Sibiu gardul are 1,8 m înălţime, un tigru îl sare cu ochii închişi. La noi grădinile zoologice nu sunt securizate", a declarat pentru DeCe News Kuki Bărbuceanu.

Reprezentantul Vier Pfoten propune un proiect mai amplu prin care să se renunţe la o parte din actualele grădini zoologice şi să se facă un fel de parcuri tematice. El susţiine că s-ar putea face nişte grădini speciale pentru fiecare grupă de animale în parte carnivore, erbivore, animale mari sau mici.

"Acum trăim nişte situaţii cu adevărat hilare. Pe la Oneşti primarul şi-a dorit el neapărat grădină zoologică şi a făcut una pe 5000 de metri pătraţi. Păi ce animale să trăiască acolo, nu se respectă nicio regulă. În general, la noi, şi regulile alea puţine care sunt nu se prea respectă, dar ne batem practic joc de animale. Nu ar trebui să existe betoane în grădinile zoologice", a mai spus Bărbuceanu.

Din cauza gradului avansat de degradare în care au ajuns grădinile zoologice există riscuri mari atât pentru vizitatori cât şi pentru animale. Bărbuceanu susţine că unul dintre pericole este generat de faptul că animalele sălbatice ar putea intra oricând într-o grădină. "Dacă ar intra o vulpe turbată spre exemplu, vă gândiţi ce pagube ar face în rândul animalelor", a mai spus coordonatorul Vier Pfoten.

Citeşte şi:

Un tigru a scăpat de la grădina zoologică din Sibiu

Tigrul scăpat de la Grădina Zoologică din Sibiu a fost împuşcat

Directorul Grădinii Zoo din Sibiu: Neglijenţă umană domle’, asta a fost, neglijenţă umană!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel