RAI3 anunța încă din 2015 că în Wuhan a fost creat un coronavirus mortal. Emisiunea uitată șochează Italia

De câteva zile circulă pe reţelele sociale o înregistrare a unei emisiuni difuzate în Italia în anul 2015, în care se vorbeşte despre faptul că într-un laborator din China fusese creat un virus extrem de periculos pentru oameni, în scopuri de cercetare. Filmarea s-a viralizat rapid, oamenii întrebându-se dacă nu cumva este vorba despre virusul Covid-19.

În acest videoclip, semnat de Maurizio Menicucci, s-a afirmat că oamenii de știință chinezi au creat un „supervirus pulmonar din lilieci și șoareci” în „scopuri de studiu”. În contextul pandemiei Covid-19, oamenii şi-au amintit de această ştire, iar clipul s-a viralizat rapid în Italia, ţara europeană cel mai greu lovită de noul coronavirus.

Oamenii se întreabă dacă nu cumva ar fi vorba chiar de către virusul care acum face ravagii în Italia şi în întreaga lume. Cum clipul s-a răspândit rapid, oficiali, specialişti şi cercetători italieni au intervenit, afirmând că nu e nicio legătură între experimentul despre care se vorbeşte în emisiunea difuzată în anul 2015 şi virusul Covid-19. 

Potrivit presei italiene, virusul despre care vorbeam nu are nicio legătură cu noul coronavirus: studiile și cercetările efectuate până acum sunt de acord că nu există dovezi care să susțină faptul că noul coronavirus a fost creat în laborator. Giovanni Maga, cercetător la CNR Institute of Molecular Genetics (National Research Council) din Pavia, a declarat pentru Repubblica că „virusul actual nu provine din prima versiune a SARS și nici de la șoareci, deci nu poate fi în niciun caz virusul creat în laboratorul chinez menționat în raport".

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel