VIDEO - Un paramedic SMURD arată cum decurge o intervenție la un caz grav de COVID-19. Imagini greu de privit

Un paramedic SMURD arată cum decurge o intereveție la un caz grav de  COVID-19. Imagini greu de privit / Foto: Captură video Youtube Paul Oarga
Un paramedic SMURD arată cum decurge o intereveție la un caz grav de COVID-19. Imagini greu de privit / Foto: Captură video Youtube Paul Oarga

Un paramedic SMURD a arătat cum decurge o intervenție la un pacient COVID-19. Vezi în articol imaginile video.

Valul patru al pandemiei face ravagii în toată țara. Numărul infectărilor crește de la o zi la alta, iar mulți pacienți ajung la spital în stare foarte gravă. Ambulanțele nu mai fac față și ajung să aibă și 5 zile de întârziere. Cei mai mulţi români sună la 112 ca să fie testați, dar sunt și unii care așteaptă până în ultimul moment să ceară ajutor, așa că medicii îi găsesc la un pas de moarte.

Un paramedic din Cluj a arătat cum decurge o intervenție SMURD la un caz grav de COVID-19, relatează Realitatea Plus. S-a intervenit la o femeie de aproximativ 70 de ani care a solicitat ajutor la 112 abia când nu mai putea respira.

Problemele întâmpinate de medici

„O foarte mare problemă a fost găsirea adresei pentru că la adresa pe care o căutam, nu ne-a putut aștepta nimeni în stradă pentru că doamna era singură. Dacă ai numărul pe casă, asigură-te că îl ai acolo, dacă ai pe cine trimite în întâmpinarea ambulanței trimite-i și neapărat ține telefonul aproape în cazul în care echipajul are nevoie de ghidaj, să fie ghidat de către tine”, relatează medicul ATI Paul Oargă, de la Spitalul Județean de Urgență Cluj-Napoca.

Femeia a fost testată pozitiv cu COVID-19 și nu era vaccinată

Deși era în stare gravă și abia mai putea respira, femeia i-a așteptat pe medici cu masca de protecție pe față.

„A fost foarte simpatică doamna când și-a pus masca și ne-a așteptat cu mască, ceea ce e de apreciat. E un semn de respect pentru noi. Începem rapid monitorizarea pacientei, se vede clar, clinic, că ea nu este bine, că are lipsă de aer”, a explicat paramedicul.

Bătrâna le-a spus medicilor că a fost testată pozitivă, că nu este vaccinată și că, de câteva zile, starea ei s-a agravat. Primul pas pe care l-au făcut medicii a fost să îi administreze pacientei oxigen. Aceasta a fost stabilizată, apoi urcată în ambulanță și dusă la spital. Acum este internată la secţia ATI și primește în continuare îngrijiri de specialitate.

Într-un alt video paramedicul a prezentat intervenția la un pacient de 30 de ani. La începutul filmării se vede că medicii ascultă muzică în drum spre pacientă. Costumele speciale pe care le poartă cadrele medicale pentru a evita infectarea cu virusul sunt nelipsite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel