VIDEO la care trebuie să te uiți cu mare ATENȚIE: Cât de rapid se răspândește COVID-19, chiar dacă porți mănuși

Pentru a opri răspândirea coronavirusului, multe state au obligat populația să stea în casă și să limiteze restricțiile de călătorie. Însă asta nu înseamnă că oamenii sunt feriți de virus, ci se pot expune în mod involuntar la germeni.

Într-o recentă călătorie la magazinul alimentar, Molly Lixey, fostă asistentă la Spitalul de Urgență din Saginaw, Michigan, a declarat, pentru CNN, că a observat mulți oameni care purtau mănuși, însă asta nu este totul.

Într-un videoclip de pe Facebook, Lixey a decis să demonstreze cât de rapid și ușor putem răspândi germeni la un magazin alimentar.

"Vopseam ceva în jurul casei și m-am gândit că vopseaua e cea mai bună variantă pentru a explica acest lucru (contaminarea încrucișată)", a spus ea pentru CNN.

„Mă îngrozește faptul că oamenii au impresia că sunt în siguranță doar pentru că poartă mănuși și nu sunt conștienți că pot produce în continuare suferințe celor din jur", a declarat Molly.

Știm că coronavirusul se poate răspândi prin strănut și tuse, iar noile cercetări arată că se poate transmite prin vorbire sau, eventual, doar prin respirație, ceea ce face ca infectarea să fie mult mai ușoară.

În videoclipul ei, Lixey simulează că merge la magazinul alimentar, își pune mănuși, telefonul îl ține în mână și șterge coșul de cumpărături cu hârtie igienică. Ea folosește o bucată de carton ca telefon mobil și își cufundă degetele în vopsea, petele de vopsea reprezentând germenii de pe mâini, ca urmare a ștersului cu hârtie igienică.

"Germenii sunt pe mănuși, nu?", a spus ea în videoclip. „Dar acum îmi ating telefonul cu mâinile, pentru că tocmai am primit un mesaj de la soțul meu."

Lixey continuă simularea plimbării prin magazinul alimentar și, în timp ce imită că pune mâna pe produse pe care să le pună în coș, își cufundă degetele înapoi în vopsea pentru a imita germenii pe care îi culege în tot acest proces.

În cele din urmă, după ce a preluat un apel telefonic simulat, vopseaua ajunge pe obrazul ei, simbolizând germenii care ar fi călătorit pe față. Chiar după ce scoate mănușile, Lixey arată că vopseaua a ajuns pe telefonul ei improvizat, pe care îl ține după ce a scos mănușile, rezultând în cele din urmă o contaminare încrucișată.

Mesajul ei general? "Nu are rost să purtați mănuși, dacă nu vă spălați mâinile de fiecare dată când atingeți ceva", a spus ea în videoclip.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel