VICTORIE în Israel în fața COVID-19? A reușit să controleze al doilea val și anunță REDESCHIDERI

Israelul a reuşit să controleze al doilea val de coronavirus, cu o nouă zi de contagieri moderate - circa 1.000 - şi o scădere la sub 600 a numărului de pacienţi în stare gravă.

Israelul preconizează deja o redeschidere graduală a şcolilor, relatează miercuri EFE. Ministerul Sănătăţii a oferit din nou cifre care dau speranţă, cu 1.165 noi contagieri în ultimele 24 de ore şi 591 de bolnavi gravi, dintre care 229 conectaţi la ventilatoare. Incidenţa cazurilor a scăzut la sub 3 %, faţă de 15 % la cât a ajuns în cele mai dificile momente, la sfârşitul lunii septembrie, scrie Agerpres.

Cabinetul pentru combaterea crizei coronavirusului s-a reunit pentru a dezbate redeschiderea şcolilor, cu diferenţe între Ministerul Învăţământului şi cel al Sănătăţii. Primul vrea ca elevii din clasele primare să meargă la şcoală o săptămână da şi alta nu, sau trei zile în fiecare săptămână, în timp ce Ministerul Sănătăţii insistă ca toţi elevii să meargă la şcoală, cu prezenţă redusă, sau prin crearea unor "bule securizate".

Deşi cursurile urmau să înceapă treptat de la 1 noiembrie (după o lună şi jumătate de la impunerea carantinei), coordonatorul naţional pentru gestionarea pandemiei, Roni Gamzu, a propus o amânare de încă două săptămâni pentru ca Sănătatea, Educaţia şi Finanţele să se pună de acord în toate detaliile.

Incidenţa virusului, mai mare la copii

În paralel cu această dezbatere, Ministerul Sănătăţii a publicat un raport în care se arată că incidenţa virusului este mai mare la copii (8 % faţă de 6 % la adulţi), prin urmare pot fi mult mai contagioşi. Majoritatea sunt asimptomatici şi neputând fi detectaţi răspândesc mai mult coronavirusul. Potrivit studiului, 73 % dintre copiii care pozitivi au fost contagiaţi de un adult şi doar 27 % au luat virusul de la un alt minor.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel