"Viaţa va triumfa". Mesaj SPECIAL de la Vatican

Arhiepiscopul Pierbattista Pizzaballa, administratorul apostolic numit de Vatican în Ţara Sfântă, a transmis un mesaj special cu ocazia Sărbătorilor Pascale.

Paştele înseamnă viaţă şi "viaţa va triumfa", a amintit duminică arhiepiscopul Pierbattista Pizzaballa, administratorul apostolic numit de Vatican în Ţara Sfântă, în contextul în care doar câţiva preoţi creştini au marcat Duminica Paştelui în Locurile Sfinte, oraşul Ierusalim fiind închis şi în izolare din cauza epidemiei de coronavirus, transmite Reuters, citează Agerpres. 

Biserica Sfântului Mormânt, închisă de o lună

Biserica Sfântului Mormânt, de obicei plină de pelerini, în special cu ocazia Sărbătorilor Pascale, a fost închisă pentru public de luna trecută din cauza epidemiei de COVID-19, situaţie în care se află şi situri religioase aparţinând evreilor şi musulmanilor.

După o plimbare pe străzile pustii ale Ierusalimului, arhiepiscopul Pierbattista Pizzaballa a adresat câteva cuvinte de la intrarea în Biserica Sfântului Mormânt.

Mesajul arhiepiscopul Pizzaballa

"Paştele este vremea vieţii. În pofida semnelor de moarte pe care le vedem peste tot, viaţa va triumfa atât timp cât cineva îşi dă viaţa din dragoste pentru ceilalţi. Paşte fericit!", a spus el înainte de a intra în biserică. Purtând o mască medicală, împreună cu alţi preoţi, arhiepiscopul Pizzaballa a susţinut apoi o slujbă pascală.

Biserica Sfântului Mormânt este de obicei centrul lumii creştine cu ocazia Paştelui. Zeci de mii de pelerini străbat Via Dolorosa, drumul calvarului pe care Iisus şi-a purtat crucea spre locul în care a fost răstignit. Anul acesta Via Dolorosa a fost pustie. Biserica Sfântului Mormânt a fost accesibilă doar clericilor de rang înalt care au susţinut slujbele pascale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel