Viața după Covid-19 pentru muzee. Cine va profita

Dragoș Neamu a exemplificat previziuni post-Covid-19 pentru muzee.

'PREVIZIUNI POST-COVID-19 PENTRU MUZEE.

Marile expoziții de tip blockbuster temporare vor deveni un lux dat fiind creșterile anticipate la serviciile de împrumut, transport etc. Va veni timpul pentru poveștile inteligente din jurul colecției permanente și a expozițiilor la prețuri accesibile pe teme fierbinți sau actuale care atrag un public cât mai larg.

Personalul muzeal full-time se va diminua dramatic din cauza crizei bugetare. Se va trece cu precădere la munca part-time sau la serviciile externalizate. Multe ”kunsthalle” merg deja pe mâna curatorilor independenți, în regim de colaborare.

Multe dintre marile muzee vor adopta strategia de fuziune a unor departamente (procesul de ”merging silos”). Pe principiul că o criză este un lucru teribil de ratat (ca oportunitate), o nouă muzeologie va primi un important suflu în propriile vele, anume cea centrată pe comunitate la fel de mult precum cea care se baza până acum pe gestionarea obiectelor din colecție.

Să vedem...' a scris Dragoș Neamu, Coordonatorul Departamentului Relații Internaționale și Proiecte Culturale al Rețelei Naționale a Muzeelor din România, pe un grup de Facebook dedicat muzeelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel