Urmărește emisiunea live


"Veţi redescoperi cât de important este să vă îmbrăţişaţi copiii". Papa Francisc, mesaj emoționant

Papa Francisc a transmis un mesaj emoționat pentru credincioși, în ceea ce privește pandemia de coronavirus.

Papa Francisc a povestit ce a învăţat de când a izbucnit pandemia de COVID-19: „Nu irosiţi aceste zile dificile. Acasă, veţi redescoperi cât de important este să vă îmbrăţişaţi copiii şi rudele", spune Suveranul Pontif, care a adăugat că i-a cerut lui Dumnezeu să oprească epidemia cu „mâna Lui".

Ce a învățat Papa Francisc de la pandemia de coronavirus

Papa Francisc a povestit pentru La Reppublica despre ce a învăţat în ultimele zile, în contextul pandemiei. El îşi petrece timpul la Vatican, iar în urmă cu două zile a mers la Santa Maria Maggiore şi la Biserica San Marcello al Corso pentru a se ruga.

„I-am cerut Domnului să oprească epidemia: Pentru asta m-am rugat", a spus Papa, fiind întrebat pentru ce s-a rugat în cele două biserici romane.

Recomandările pentru credincioși

Suveranul Pontif recomandă credincioşilor să nu irosească aceste zile, să redescopere lucrurile mărunte, „micile gesturi de atenţie pe care le putem oferi celor apropiaţi, familiei noastre, prietenilor noştri".

„Aceste gesturi de tandreţe, afecţiune, compasiune sunt minime şi tind să se piardă în anonimatul vieţii de zi cu zi, dar sunt totuşi hotărâtoare, importante. De exemplu, o masă caldă, o mângâiere, o îmbrăţişare, un apel telefonic. Sunt gesturi familiare de atenţie la detaliile vieţii de zi cu zi, care fac ca viaţa să fie plină de semnificaţii şi care creează comuniune şi comunicare", explică Papa Francisc.

"Ar trebui să descoperim o nouă apropiere"

Papa vorbeşte despre faptul că mulţi experimentează doar o formă virtuală de comunicare cu ceilalţi. „Ar trebui să descoperim o nouă apropiere. Relaţii mai concrete făcute din atenţie şi răbdare. În casele lor, familiile mănâncă adesea împreună într-o mare tăcere, dar nu pentru că s-ar asculta reciproc, ci pentru că părinţii se uită la televizor în timp ce mănâncă, iar copiii, pe telefoanele lor mobile. Arată ca nişte călugări, izolaţi unii de alţii", citează Mediafax.

„Acest limbaj format din gesturi concrete trebuie să fie protejat. Cred că durerea din aceste zile ar trebui să ne deschidă către aceste gesturi concrete", mai spune Papa.

Cum îşi pot găsi speranţa ateii

Papa Francisc a vorbit şi despre cum îşi pot găsi speranţa cei atei, pledând pentru dragoste. „Toţi sunt copiii lui Dumnezeu şi sunt priviţi de El. Chiar şi cei care încă nu l-au cunoscut pe Dumnezeu, cei care nu au darul credinţei îşi pot găsi drumul prin aceasta, în lucrurile bune în care cred: Pot găsi forţă în dragostea pentru copiii lor, pentru familia lor, pentru fraţi şi surori. Pot spune: Dar, în acelaşi timp, pot crede în dragostea oamenilor din jurul lor şi astfel pot găsi speranţă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel