Urmărește emisiunea live


Vestea zilei despre Starețul Efrem Vatopedinul, infectat cu coronavirus. Părintele Vasile Ioana: Minunea s-a produs!

Vasile Ioana
Vasile Ioana

La începutul lunii iunie, Starețul Efrem Vatopedinul a fost diagnosticat pozitiv la testul COVID-19. 

Situația Părintelui Stareț Efrem se agravase puțin prezentând oarece probleme respiratorii. Gheronda Efrem ajunsese la terapie intensivă. Acum părintele Vasile Ioana a venit cu vești foarte bune. 

”Dragii mei! Minunea s-a produs! Gheronda Efrem este acum bine! A trecut de trei ori pe lângă moarte iminentă, spre marea uimire a medicilor! În toată această perioadă s-au petrecut mai multe minuni, pe care nu am binecuvântare să le comunic public. Sunt însă convins că le veți afla într-o zi, cu binecuvântare de la părinți!

Dumnezeu a făcut această minune (a salvării părintelui din ghearele morții) și pentru rugăciunile a mii și mii de români care s-au rugat fierbinte! Haideți acum, să facem o rugăciune de mulțumire către Maica Domnului, care a făcut această minune, mijlocind pentru salvarea acestui suflet mare, acestui far luminos al Ortodoxiei!”, a fost mesajul preotului Vasile Ioana de la Biserica Sfântul Nicolae Dintr-o Zi.

Cine este părintele Efrem Vatopedinul 

Părintele Efrem Vatopedinul provine dintr-o familie cipriotă săracă, dar evlavioasă. S-a născut în 1956 în localitatea Peristeronopighí din Cipru. A rămas orfan de copil, atunci când tatăl său a fost omorât de turci, în faţa întregii familii, în timpul invaziei din 1974. După încheierea studiilor liceale, în 1974 a intrat la Facultatea de Teologie a Universităţii din Atena. A absolvit în 1978 şi s-a întors în Cipru unde, în 1979 a fost numit profesor la Şcoala Bisericească „Apostolul Varnava” din Nicosia. În 1981 a hotărât să devină monah la Sfântul Munte, intrând în obştea lui Gheronda Iosif. A fost hirotonit diacon în 1983 şi preoțit în 1984. După ce a fost ales egumen la Vatoped, Părintele Efrem a preluat administrarea mănăstirii şi îndrumarea duhovnicească a monahilor acesteia.

În timp foarte scurt, Gheronda Efrem a reuşit să reaşeze din punct de vedere liturgic și tipiconal mănăstirea, să o restaureze în cea mai mare parte, să îi conserve vechile odoare şi să se îngrijească de întreaga ei zestre materială. Mănăstirea, care astăzi numără peste 110 monahi, a ajuns să fie cel mai mare așezământ de călugări din Grecia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel