Vestea bună a zilei vine de la ”Matei Balș”

Doctorul Adrian Marinescu de la Institutul „Matei Balș" din București a declarat că unul dintre pacienții care a primit plasmă hiperimună nu mai este intubat.  

Trei pacienţi cu COVID-10, aflaţi în stare gravă în secţia de Terapie Intensivă a Institutului „Matei Balş" din Capitală, au primit plasmă hiperimună de la donatori vindecaţi. După câteva zile, unul dintre aceștia nu mai are nevoie de intubaţie, a anunțat doctorul Adrian Marinescu.

„Ei sunt stabili în continuare, chiar unul dintre pacienţi are o evoluţie favorabilă aş spune, este extubat, adică nu mai are nevoie de intubaţie, dar trebuie să facem o precizare, că sunt pacienţi aflaţi în stare critică, au oricum multe dezechilibre la nivelul organismului, adică practic la ei lucrurile sunt foarte fragile", a spus specialistul în boli infecțioase, potrivit Mediafax.

„Aceşti pacienţi au în acelaşi timp mai multe tratamente, antiviral, anticoagulant, de suport, etc, şi atunci la ei evoluţia favorabilă dacă se vede se vede într-un interval mai lung de timp. Tratamentul cu plasmă hiperimună din păcate nu este unul miraculos, oriunde în lume nu există vreo variantă care să ne garanteze sută la sută eficienţa în raport de COVID-19, este o metodă care poate să ajute la pacientul care este în stare critică, împreună cu celelate lucruri care se fac concomitent", a mai spus doctorul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel