VESTEA ANULUI! Vaccinurile Pfizer și Moderna FUNCȚIONEAZĂ contra tulpinilor mutante de coronavirus!

Vaccinurile Pfizer și Moderna / Fotografie creată de Nataliya Vaitkevich, de la Pexels
Vaccinurile Pfizer și Moderna / Fotografie creată de Nataliya Vaitkevich, de la Pexels

Un nou studiu a constatat „impactul neglijabil” al tulpinilor mutante de coronavirus din Marea Britanie, Brazilia, Africa de Sud sau California asupra imunității naturale sau a celei date de vaccinurile Pfizer și Moderna! Ceea ce înseamnă că vaccinurile ne protejează de ele!

Oamenii de știință au descoperit că imunitatea produsă de celulele albe din sânge nu este „afectată în mod substanțial” de variantele mutante ale coronavirusului produse în Marea Britanie, Brazilia, Africa de Sud sau California! Studiul lor este publicat deocamdată pe platforma bioRxiv, urmând a fi evaluat de cercetători independenți. 

Experții erau îngrijorați că actualele vaccinuri ar putea să nu funcționeze la fel de bine împotriva variantelor sud-africane și braziliene, deoarece acestea au schimbat forma coronavirusului.

Câteva studii au descoperit că proteinele de combatere a bolilor, numite anticorpi, au fost mai puțin eficiente în fața noilor tulpini, crescând temerile că aceste tulpini mutante vor evita parțial imunitatea declanșată de vaccin și ar putea provoca reinfecții.

Dar noile experimente au descoperit că celulele albe din sânge numite celule T par să funcționeze la fel de bine împotriva variantelor Covid la fel împotriva virusului original.

Și funcționează la fel de bine atunci când sunt produse fie de vaccinul Pfizer, fie de vaccinul Moderna, care au fost ambele testate în studiu, conform DC MEDICAL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel