Veste bună! Mihăilă: Suntem pe o pantă descendentă a valului trei

Ioana Mihăilă / Foto gov.ro
Ioana Mihăilă / Foto gov.ro

Suntem pe o pantă descendentă a valului trei, a spus, miercuri, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a spus, miercuri, 12 mai, la Europa FM, că, deși suntem pe o pantă descendentă a valului trei, este prematur să spunem că am scăpat de pandemie.

Suntem pe o pantă descendentă a valului trei. Nu înseamnă că am scăpat, dar ne așteptăm ca în perioada imediat următoare să ne fie un pic mai ușor. Nu înseamnă că am scăpat, ar fi prematur”, a spus ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Aceasta spune că scăderea incidenței trebuie simțită de cât mai multe persoane și poate, încet-încet, se vor atinge mai multe măsuri de relaxare.

„Scăderea incidenței trebuie să o simțim și noi în mod direct, nu doar sistemul de sănătate, care poate să răsufle mai ușurat. Trebuie să permitem cât mai multor copii să meargă la școală, trebuie să începem să mergem fără mască în anumite zone, în spații deschise și, încet-încet, poate că vom reuși să atingem și alte măsuri de relaxare”, a mai spus Ioana Mihăilă.

Coronavirus. 930 cazuri noi și 98 decese

Autoritățile anunță 930 cazuri noi de coronavirus din peste 24.000 teste efectuate și 98 decese. Două decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 ani, iar cinci decese la categoria de vârstă 40-49 ani.

Până astăzi, 12 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.068.817 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

1.018.642 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 930 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 288 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 29.233 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 11.05.2021 (10:00) – 12.05.2021 (10:00) au fost raportate 98 de decese (55 bărbați și 43 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dolj, Galați, Giurgiu, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 ani, 5 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 4 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 23 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 30 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 34 decese la categoria de vârstă peste 80 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel