Venezuela suspendă realuarea fizică a școlii pentru restul anului. Schema "7+7"

Nicolas Maduro, președintele Venezuelei, a anunțat că școala nu se va relua fizic în acest an.

În Venezuela școala nu va fi reluată fizic în acest an din cauza pandemiei COVID-19, transmite Agerpres, citând AFP.

"Fără niciun dubiu, revenirea fizică în clase nu ajută la ţinerea sub control a pandemiei, aşa că nu va exista o întoarcere la clasă în Venezuela. Vom vedea apoi dacă vom reveni în ianuarie", a spus duminică şeful statului, Nicolas Maduro.

Măsura ar fi fost luată după ce autoritățile au analizat modul în care au fost redeschise școlile în alte țări care a dus la creșterea numărului de infectări. Noul an școlar în  Venezuela ar fi trebuit să înceapă în această săptămână.

"Nu vă faceţi griji. Vom menţine serviciile educative ale ţării prin internet, prin cursuri online", a dat asigurări el de la palatul prezidenţial Miraflores de la Caracas.

După declanşarea pandemiei, guvernul a suspendat activităţile şcolare cu prezenţă fizică la mijlocul lunii martie. Prin urmare, guvernul a propus un amestec de cursuri transmise de televiziunea de stat şi teme şi lecţii susţinute pe internet, inclusiv pe reţele de socializare, şi prin radio, pentru a finaliza anul şcolar 2019-2020.

Schema "7+7"


Şeful statului a mai dispus reluarea măsurilor de izolare întărite pe întreg teritoriul ţării în cadrul schemei "7+7" în vigoare din iunie, prin care o perioadă de şapte zile de "carantină radicală", în care toate magazinele sunt obligate să rămână închise cu excepţia celor considerate prioritare (alimentaţie şi sănătate), este alternată cu o perioadă de şapte zile de "flexibilizare" care permite reluarea restului activităţilor.

Venezuela, țară cu 30 de milioane de locuitori numără 59.630 de cazuri COVID confirmate şi 477 de morţi din cauza noului coronavirus, conform datelor oficiale. Acestea sunt puse sub semnul întrebării de organizaţii precum Human Rights Watch, care le consideră puţin credibile.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel