Orban o face NEISPRĂVITĂ pe Firea! Vela și Costache, certați în ședința de Guvern

Premierul Ludovic Orban i-a certat pe Marcel Vela, ministrul de Interne, şi pe Victor Costache, ministrul Sănătăţii, în şedinţa de Guvern, după o postare făcută de Gabriela Firea pe pagina ei de Facebook. 

Orban a fost nemulţumit de faptul că mai multe informaţii legate de evoluţia epidemiei de coronavirus au ajuns la presă "pe surse" şi nu prin grupul de comunicare strategică. 

"Domnilor Vela şi Costache, comunicarea pe tema coronavirus nu poate să o facă oricine. Mai ales când e vorba de comunicarea unor cazuri diagnosticate. De aia am înfiinţat grupul de comunicare strategică. Să luaţi legătura cu neisprăviţii din unele locuri, în special din administraţia locală de aici, că nu au nicio calitate să comunice informaţii de felul ăsta. Comunicarea se face sub coordonarea grupului. Nu vreau să spun că cine a dat informaţiile pe Facebook a încălcat flagrant legea, din punctul meu de vedere. Invitaţi aceste persoane să nu mai interfereze în această comunicare, pentru că dacă va da oricine informaţii, riscăm să se creeze o percepţie total falsă şi să se creeze stări pe care nu le dorim", a explicat Ludovic Orban. 

Atac direct la Firea

Marcel Vela a menţionat că acest lucru a fost comunicat prefecţilor, însă Ludovic Orban a explicat că acest lucru trebuie explicat şi primarilor. 

"Dacă vrea să comunice pe contul ei de Facebook ceva, să comunice pe teme de administraţie locale, nu pe teme grave, în care comunicarea se face într-un sistem de maximă siguranţă şi când există certitudini. Simplul fapt că are spitale în subordine, nu îi dă dreptul să rupă lanţul de comunicare existent", a mai spus Ludovic Orban. 

Ce a scris Firea pe Facebook 

„Încă 3 persoane cu test pozitiv de coronavirus în București! Fiul, nora și nepotul domnului de 60 de ani, declarat aseară bolnav de COVID 19. Multă sănătate! Putere medicilor și asistentelor de la Spitalul Victor Babeș.

Ancheta epidemiologică a DSP, pentru persoanele cu care au intrat în contact, continuă.

Se impun măsuri sporite de dotare a spitalelor, Ambulanței, Smurd - ului, DSP cu toată aparatura și tratamentele necesare, igienă, dezinfecție, evitarea locurilor aglomerate, închiderea tuturor școlilor și grădinițelor până după Paște, interzicerea evenimentelor culturale, sportive, de orice natură.

Cooperare. Responsabilitate. Acțiune", a scris, marți, Gabriela Firea pe Facebook.

La acel moment, Grupul de Comunicare Strategică nu emisese vreo comunicare oficială. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel