Vatican. Patru membrii ai Gărzii Elvețiene, depistați pozitiv la COVID-19

Virusul ucigaș a pătruns și în Cetatea Vaticanului
Virusul ucigaș a pătruns și în Cetatea Vaticanului

Patru membri ai Gărzii  Elvețiene Pontificale, au fost depistați pozitiv la infecția cu Covid-19, veste care a provocat îngrijorare  la Vatican, atât în anturajul pontifului, cât și în sânul familiei acestuia.

Biroul de presă al Sfântului Scaun a confirmat că angajații din serviciul de pază confirmați cu coronavirus prezintă simptome de infecție și se află momentan în izolare, primind un tratament de specialitate. Oficialii Vaticanului încearcă acum să depisteze contacții ofițerilor infectați.

Papa Francisc, (83 de ani), prezintă un grad de risc foarte ridicat de a dezvolta o formă severă de infecție cu Covid-19, în cazul în care ar contacta boala. În luna martie, în timpul unei ceremonii religioase la Basilica Sf. Petru, liderul de la Vatican a stârnit de asemenea temeri, când a prezentat simptome specifice coronavirusului: tuse, curgerea nasului și iritații oculare. Temerile au fost cu atât mai mari cu cât Papa nu mai fusese văzut în public de câteva zile. Din fericire, s-a dovedit o alarmă falsă.

De asemenea, suveranul pontif a fost nevoit să își anuleze participarea la ceremoniile de Miercurea Cenușii, o importantă sărbătoare catolică. Referitor la absența sa, Papa a declarat la vremea respectivă: „Din nefericire, o răceală mă va împiedica să particip anul acesta (n.r. – la ceremonii)”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel