Vas de croazieră cu zeci de persoane infectate, autorizat să acosteze în Australia

Zeci de noi cazuri de COVID-19 au fost depistate în rândul celor circa 800 de pasageri aflaţi la bordul vasului de croazieră Artania, ţinut la distanţă de coastele australiene începând de marţi şi a cărui acostare a fost în cele din urmă autorizată în Freemantle, relatează AFP.

Autorităţile statului Australia de Vest au interzis iniţial acostarea în Freemantle a vasului de croazieră ai cărui pasageri sunt în marea majoritate germani şi au solicitat acestuia să părăsească apele australiene şi să îşi continue călătoria planificată în Africa de Sud. Şapte pasageri au prezentat iniţial rezultate pozitive la testele pentru coronavirus, scrie Agerpres.

Australia a raportat cazuri importate de COVID-19 după sosirea recentă a navelor de croazieră în portul Sydney, pe coasta de est a statului New South Wales. Premierul statului Australia de Vest, Mark McGowan, a declarat sâmbătă că decizia de a permite navei de croazieră să acosteze a fost determinată de un focar de coronavirus la bord, care a atins un nivel "critic".

46 de cazuri suspecte de COVID-19

Zeci de pasageri au prezentat simptome, iar membrii serviciilor sanitare care au urcat la bord au identificat 46 de cazuri suspecte de COVID-19, dintre care un pacient a necesitat spitalizare. Alţi doi pacienţi au fost evacuaţi de pe vas săptămâna aceasta şi au fost spitalizaţi. Aproximativ 800 de

pasageri, majoritatea germani, vor fi repatriaţi în ţările lor în următoarele zile.

Un alt vas de croazieră, Magnifica, este programat să plece sâmbătă din Freemantle. Un al treilea vas de croazieră, Vasco da Gama, a acostat sâmbătă. Pasagerii australieni aflaţi la bordul acestuia urmează să fie plasaţi în carantină, în timp ce persoanele neozeelandeze şi britanice vor fi repatriate pe calea aerului, notează AFP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel