Urmărește emisiunea live


Varianta Omicron, depistată în Africa de Sud, considerată „îngrijorătoare“ de OMS. Mai multe țări au suspendat zborurile

Varianta Omicron, considerată „îngrijorătoare“ de OMS. Se cere suspendarea zborurilor din Africa  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Varianta Omicron, considerată „îngrijorătoare“ de OMS. Se cere suspendarea zborurilor din Africa / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Organizația Mondială a Sănătății a numit noua variantă de coronavirus Omicron și a caracterizat-o ca fiind„variantă îngrijorătoare”.

Autoritățile globale au reacționat cu alarmă la o nouă variantă de coronavirus detectată în Africa de Sud. Uniunea Europeană și Regatul Unit au înăsprit controalele la frontieră, în timp ce cercetătorii încearcă să afle dacă mutația este rezistentă la vaccin.

La câteva ore după ce Marea Britanie a interzis zborurile din Africa de Sud și din țările învecinate și a cerut călătorilor care s-au întors de acolo să intre în carantină, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat împotriva măsurilor pripite, iar un om de știință sud-african a etichetat decizia Londrei drept un simptom al „apartheid-ului vaccinului”.

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că UE își propune, de asemenea, să oprească călătoriile aeriene din regiune și din alte câteva țări. Cel mai important oficial al SUA în domeniul bolilor infecțioase, Anthony Fauci, a declarat că nu a fost luată nicio decizie cu privire la o posibilă interdicție de călătorie în SUA.

OMS a calificat noua variantă ca fiind „îngrijorătoare”

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a desemnat noua tulpină drept o variantă „îngrijorătoare”. Organizația a declarat într-un comunicat că i-a atribuit variantei B.1.1.529 denumirea Omicron.

„Suntem ocupați să încercăm să obținem câteva informații în culise despre ceea ce s-a discutat la reuniunea OMS de astăzi. În cursul zilei, tocmai am primit un mesaj prin care spun că vor cataloga această variantă ca fiind îngrijorătoare”, a declarat Nicholas Crisp, director general interimar al departamentului de sănătate din Africa de Sud, într-o conferință de presă.

Mai multe țări au suspendat zborurile din țările africane

Arabia Saudită a suspendat zborurile către și dinspre Africa de Sud, Namibia, Botswana, Zimbabwe, Mozambic, Lesotho și Eswatini din cauza preocupărilor legate de răspândirea COVID-19, a informat agenția de știri de stat (SPA).

În același timp, autoritatea de reglementare a sănătății din Brazilia a recomandat restricții ale călătoriilor din unele țări africane, dar președintele Jair Bolsonaro pare să respingă astfel de măsuri.

Autoritatea de reglementare Anvisa a spus că recomandarea sa, care ar avea nevoie de aprobarea guvernului pentru a fi implementată, este suspendarea imediată a zborurilor din Africa de Sud, Botswana, Lesotho, Eswatini, Namibia și Zimbabwe.

Guvernul elvețian a interzis zborurile directe din Africa de Sud și din regiunea înconjurătoare, impunând, de asemenea, restricții asupra călătoriilor din alte țări, inclusiv Hong Kong, Israel și Belgia. Toate zborurile din Botswana, Eswatini, Lesotho, Mozambic, Namibia, Zimbabwe și Africa de Sud au fost interzise pentru o perioadă nedeterminată, scrie AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel