Varianta Omicron a ajuns și în Marea Britanie. Au fost confirmate primele cazuri

Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Regatul Unit al Marii Britanii a confirmat primele două cazuri de infectare cu noua tulpină Omicron.

Regatul Unit al Marii Britanii a confirmat primele două cazuri cu noua tulpină Omicron a SARS-CoV-2, ambele legate de călătoriile din Africa de Sud. Varianta a determinat mai multe țări să impună restricții, cum ar fi interdicții de călătorie în și dinspre mai multe țări din Africa de Sud, în timp ce altele au impus noi restricții.

Noile restricții vin după ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat că noua variantă COVID-19 este „îngrijorătoare”.

Varianta Omicron, despre care oamenii de știință spun că are un număr mare de mutații, a fost detectată pentru prima dată în Africa de Sud săptămâna trecută și s-a răspândit rapid prin provincia Gauteng, unde se află centrul economic Johannesburg și capitala Pretoria.

Nu se știe dacă vaccinurile actuale sunt eficiente

Până acum, noua variantă a fost detectată în cel puțin alte patru țări. Mutațiile variantei ar putea ajuta virusul să evite răspunsul imunitar al organismului și să-l facă mai transmisibil, potrivit oamenilor de știință.

Ar putea dura săptămâni pentru a afla dacă vaccinurile actuale sunt mai puțin eficiente împotriva acestuia, scrie AlJazeera.

CITEȘTE ȘI   -  Germania a anunțat primul caz suspect de varianta Omicron a coronavirusului

BioNTech spune că ar putea modifica vaccinul în 100 de zile, pentru a fi eficient împotriva variantei Omicron

BioNTech spune că ar putea produce și livra o versiune actualizată a vaccinului său în termen de 100 de zile, dacă se dovedește că noua variantă de Covid detectată în Africa de Sud, Omicron, este rezistentă la actualul vaccin.

Compania de biotehnologie investighează deja dacă vaccinul dezvoltat cu Pfizer funcționează bine împotriva variantei care a provocat îngrijorare din cauza numărului mare de mutații și a sugestiilor inițiale că s-ar putea transmite mai rapid. Compania spune că va ști în două săptămâni dacă vaccinul său actual va fi suficient de eficient împotriva variantei B.1.1.529, pe baza experimentelor de laborator.

Dacă este necesar, BioNTech a spus că este gata să-și modifice vaccinul pentru a-l adapta noii variante.

„Pfizer și BioNTech au luat măsuri în urmă cu luni în urmă pentru a putea adapta vaccinul ARNm în șase săptămâni și pentru a expedia loturile inițiale în 100 de zile în cazul unei variante mai rezistente”, a spus compania într-un comunicat (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel