Varianta Epsilon a COVID-19, amenințarea momentului. Studiu: E rezistentă la anticorpi

foto: Pixabay
foto: Pixabay

Potrivit unui nou studiu, varianta Epsilon a COVID-19 este rezistentă la anticorpi.

Potrivit unui studiu efectuat de specialiștii de la Universitatea din Washington, publicat în prestigioasa revistă Science, susține că varianta Epsilon a coronavirusului, depistată prima dată în Statele Unite ale Americii e rezistentă la anticorpi, fie că aceștia au fost dobândiți după trecerea prin boală sau ca urmare a administrării unui vaccin de tip ARN mesager.

Varianta Epsilon a fost descoperită anul trecut în Statele unuite, iar de curând, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a catalogat-o drept una "de interes".

În plus, cercetătorii de la Universitatea din Washington au analizat 57 de probe ale infecţiilor cu Epsilon.

Ce au descoperit cercetătorii

Mai exact, ei au preluat plasma de la 33 de persoane vaccinate cu două doze de Pfizer, 15 persoane vaccinate cu două doze de Moderna şi de la alte 9 persoane care au trecut prin boală.

În urma analizelor, ei au constatat că varianta Epsilon e rezistentă atât la anticorpii produşi de vaccinurile de tip ARN mesager, cât şi la cei produşi ca urmare a trecerii prin boală.

Practic, există trei mutaţii care fac varianta Epsilon mult mai rezistentă la anticorpii care se află pe proteina Spike, cea de care virusul se foloseşte pentru a intra în celulele din corp, citează b1.ro.

Medicul Octavian Jurma, despre problemele pe care le va face varianta Delta în România

Citește mai mult aici: Jurma, scenariu sumbru: În septembrie începe furtuna Delta. Ne va lua prin surpindere, fără teste la hotare și fără vaccin în hambare

Epidemiologul Octavian Jurma susține că cei care vor muri în valul 4 vor fi dintre cei nevaccinați. Medicul avertizează că s-ar putea ca valul 4 al pandemiei să ne prindă total nepregătiți, fără teste și fără doze suficiente de vaccin anti-COVID.

"Valul 4 ne va lua prin surprindere, relaxați, fără teste la hotare și fără vaccin în hambare. Marea majoritatea celor care vor muri în valul 4 fac acum această alegere refuzând să se vaccineze. Când ne va apucă și pe noi panică după vaccin, că pe indieni, nu o să putem cere înapoi dozele vândute țărilor care își vaccinează cetățenii. Mai simplu: în septembrie când va începe furtună Delta, va fi prea târziu să regreți că nu te-ai vaccinat (sau nu ți-ai vaccinat părinții sau copiii) în iunie sau iulie. Și mai simplu: vara se seamănă imunitatea care dorești să o recoltezi la toamna.", a scris Octavian Jurma pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel