Varianta de coronavirus care dă fiori. Expert la Universitatea din California: Diavolul e deja aici. Se deschide ușa către un coșmar

Varianta virusului SARS-CoV-2 care a apărut în luna mai a anului trecut și a devenit tulpina dominantă în California, nu numai că se răspândește mai repede decât celelalte, dar este, de asemenea, rezistentă la anticorpii creați atât de vaccinuri, cât și d
Varianta virusului SARS-CoV-2 care a apărut în luna mai a anului trecut și a devenit tulpina dominantă în California, nu numai că se răspândește mai repede decât celelalte, dar este, de asemenea, rezistentă la anticorpii creați atât de vaccinuri, cât și de sistemul imunitar după ce infecția a trecut și, în plus, este asociată cu simptome grave și decese, potrivit Los Angeles Times. „Diavolul este deja aici”, a spus Charles Chiu, cercetător la Universitatea din California, San Francisco (USCF)

Varianta virusului SARS-CoV-2 care a apărut în luna mai a anului trecut și a devenit tulpina dominantă în California, nu numai că se răspândește mai repede decât celelalte, dar este, de asemenea, rezistentă la anticorpii creați atât de vaccinuri, cât și de sistemul imunitar după ce infecția a trecut și, în plus, este asociată cu simptome grave și decese, potrivit Los Angeles Times. „Diavolul este deja aici”, a spus Charles Chiu, cercetător la Universitatea din California, San Francisco (USCF).

Un studiu realizat de Universitatea din California (UCSF) concluzionează că varianta californiană, B.1.427 / B.1.429, ar trebui considerată o „variantă îngrijorătoare”. Tulpina din California va reprezenta 90% din infecțiile cu COVID-19 până la sfârșitul lunii viitoare în acest stat, a anunțat Chiu. „Mi-aș dori să fie diferit, dar știința este știință”, a zis savantul.

Variantele californiene și britanice au caracteristici „îmbunătățite” și este foarte probabil ca acestea să poată circula printre oameni, crescând în același timp șansele unei reveniri la vârfurile infecțiilor și deceselor, a spus Chiu. Acest lucru deschide ușa către un „coșmar”: o persoană este infectată cu cele două tulpini și creează o nouă variantă a SARS-CoV-2 mai periculoasă.

Cele mai recente dovezi privind varianta din California arată că simptomele sunt mai severe și vaccinurile mai puțin eficiente:

„Ar trebui să încercăm să reducem contagiunea acestei tulpini și aceasta include consolidarea măsurilor igienice, limitarea evenimentelor publice și accelerarea campaniei de vaccinare”, a spus omul de știință.

Ceea ce îngrijorează cu privire la noile variante ale coronavirusului este că aparent nu sunt mai slabe, ci, dimpotrivă, sunt mult mai rezistente

Chiu a subliniat, de asemenea, că vârful deceselor din ultimele luni în California nu înseamnă că această tulpină este mai letală, poate că este doar o reflectare a gradului său ridicat de transmisibilitate, care a cauzat prăbușirea spitalelor și a resurselor de sănătate, rezultând numărul mare de decese, în special în sudul statului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel