Valul 4 COVID. Carmen Dorobăț, despre infecțiile la copii și tineri

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Numărul cazurilor de Covid-19 a crescut vertiginos în ultimele zile. Mai mult, peste 120 de români se află internați la Terapie Intensivă. 

Carmen Dorobăț, medic la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi, a făcut precizări cu privire la varianta Delta a virusului SARS-CoV-2, care afectează mai mulți oameni. O mare parte dintre ei sunt tineri și au nevoie de internare în spital. 

”Începutul așa a fost, la pacienți cu vârste de peste 50-60 ani, în valul care a trecut au fost cazuri grave și la pacienți cu vârste cuprinse intre 40 și 50 ani la Terapie Intensivă. Dacă suprapunem grupele de vârstă care s-au vaccinat cu o incidentă crescută și numărul mare de cazuri cu infecție Delta, se poate observa că exact în zona de tineri și copii vaccinarea nu a avut loc și că urmare și incidența crescută așa cum de altfel o dovedește și dinamica virala din SUA unde numărul de infectări este mai mare decât în Europa și predominantă este la tineri, adolescenți și copii. Se adaugă mobilitatea, socializarea intensă în sezonul de vară și ne așteptăm ca odată cu sfârșit de luna august și apropierea de an școlar universitar tot printr-o activitate intensă și numărul de cazuri să crească. Aceste grupe de vârstă, adică tinerii și chiar copiii pot face forme mai grave când vorbim de varianta Delta. La nivelul României, neavând din fericire până la acest moment un număr mare de cazuri nu putem să ne exprimam cu ceea ce se vă întâmpla pe plan național, dar nu putem să ne așteptam că dinamica virala să fie alta decât în celelalte zone ale globului”, a explicat Carmen Dorobăț, medic la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi, la Antena 3.              

Situația Covid-19 în România

Până ieri, 17 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.088.053 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.050.342 de pacienți au fost declarați vindecați.                             

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 544 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.                                 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel