Urmărește emisiunea live


Valul 4 COVID. Două spitale din Capitală nu mai au paturi la ATI. Pacienți refuzați. Beatrice Mahler: Ajung cu forme grave la spital

Spitalul Marius Nasta din Capitală rămâne fără locuri în secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă Covid. În aceeaşi situaţie este şi Institutul de boli infecţioase Matei Balş.

Spitalele ”Matei Balș” și ”Marius Nasta” din Capitală, au rămas fără locuri libere pe secțiile de Terapie Intensivă (ATI) Covid. Medicul Beatrice Mahler a intervenit în direct la Antena 3 unde a vorbit despre situația actuală, dar și despre faptul că medicii sunt nevoiți să refuze pacienți. 

”În secția ATI COVID, din această dimineață, nu mai avem niciun loc, toate au fost ocupate. Sunt pacienți cu forme severe, dintre care doi sunt intubați. Pacienții care ajung la spital, ajung cu forme grave. Foarte mulți ajung extrem de tardiv, după prima săptămâna de evoluție. Și marea majoritate a cazurilor care sunt acum la Terapie Intensivă au necesitat admiterea la ATI imediat după internare. Două telefoane am primit azi, pentru pacienți care aveau nevoie de Terapie Intensivă, dar a trebuit să îi refuzăm”, a declarat medicul Beatrice Mahler.

Valul patru al pandemiei de coronavirus se apropie, iar specialiștii au anunțat deja că până la sfârșitul lunii august am putea înregistra cel puțin 1000 de noi infectări în fiecare zi. 

Anunțul făcut de secretarul de stat Andrei Baciu

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a anunțat că este de așteptat ca până la sfârșitul lunii august România să înregistreze chiar și 1000 de cazuri de COVID-19 pe zi. 

”Cresc cazurile şi cresc mai repede decât au crescut în celelalte valuri. Acum situaţiile sunt diferite, primul val faţă de ceea ce se întâmplă acum, însă pe proiecţiile şi pe schemele pe care le aveam desenate şi analizate de către experţi suntem pe ceea ce au prognozat a fi scenariul 4, scenariul care descrie o tulpină, un virus cu astfel de rată de contagiozitate specifică acestei tulpini Delta care este mult mai contagioasă decât tulpina iniţială. Vedem deja, de la o săptămână la alta, schimbăm cifra din faţa mediei de cazuri noi din fiecare zi. (…) Suntem deja în a doua zi cu peste 500 de cazuri. Din nefericire, acesta este trendul şi aceasta este prognoza epidemiologică pentru perioada următoare. Ne aşteptăm undeva la sfârşitul lunii august, începutul lunii septembrie la 1.000 de cazuri şi prognoza de 1.500 de cazuri pentru mijlocul lunii septembrie se menţine în acest moment”, a declarat Andrei Baciu la Digi 24.

Situația COVID-19 în România 

Până astăzi, 25 august, pe teritoriul României au fost confirmate 1.092.971 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

1.052.478 de pacienți au fost declarați vindecați. Precizăm că numărul persoanelor vindecate este cel valabil pentru data de 24 august a.c. și nu a putut fi actualizat din cauza unei situații de natură tehnică.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 849 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel