Valul 4 aduce ”carantina de noapte, în weekend”, la Timișoara

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întâlnit, miercuri, pentru a stabili noi măsuri anti-Covid-19 pentru localitățile cu rata de peste 4 la mie, printre care și Timișoara.

Potrivit Antena 3, la Timișoara va fi instituită carantina de noapte în weekend.

Astfel, Timișoara intră intr-un nou scenariu în care se reinstituie carantina de noapte în weekend, între orele 20.00 și 5.00, iar vineri, sâmbătă și duminică, magazinele se vor închide la orele 18.00. Pentru a putea ieși din case noaptea, timișorenii vor trebui să completeze declarația pe propria răspundere.

Conform legii, se interzice circulația persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 20.00 – 5.00, cu următoarele excepţii:

• deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;
• deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;
• deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
• deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie.

 

Trei tineri, printre care o fată vaccinată, printre românii care au murit din cauza COVID-19

Trei tineri, între care o fată de 22 de ani din Caraș-Severin, vaccinată, sunt printre victimele COVID-19 din ultimele 24 de ore, potrivit raportului Grupului de Comunicare Strategică.

Doi pacienți cu COVID-19 din categoria de vârstă 20-29 de ani au murit în ultimele 24 de ore.

Este vorba de o tânără în vârstă de 22 de ani din județul Caraș-Severin, vaccinată, care avea mai multe boli asociate grave. A murit și o tânără de 26 de ani din județul Giurgiu. Ea era nevaccinată și avea o afecțiune asociată.

Al treilea român tânăr decedat în ultimele 24 de ore din cauze asociate COVID-19 este un bărbat de 35 de ani, infectat în afara țării, nevaccinat, care avea afecțiuni asociate.

Decesul lui a fost raportat de Spitalul din Satu Mare.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 7.045 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, iar 130 de pacienți au murit. Numărul bolnavilor internați la ATI a depășit 1.000. 18 dintre aceștia sunt copii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel