Cât de eficientă e MASCA la școală. Unde va fi PROBLEMA. Valeriu Gheorghiță: "Îi va sensibiliza"

Foto: Spitalul Militar Central / scumc.ro
Foto: Spitalul Militar Central / scumc.ro

Medicul Valeriu Gheorghiță a spus totul despre portul măștii la școală. 

În foarte scurt timp urmează să înceapă școala, iar una dintre măsurile prevăzute se referă la cea în care elevii trebuie să poarte măști, materiale ce nu pot fi oferite de stat, după spusele autorităților. 

Medicul Valeriu Gheorghiță, de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”, a vorbit despre acest subiect și susține că masca de protecție poate fi schimbată o dată sau de două ori pe zi în cazul elevilor.

“Având în vedere că vor sta patru ore la școală, o dată sau de două ori este suficient sau oricând este nevoie, dacă se rupe sau se deteriorează, de asemenea, masca trebuie schimbată. Probabil că un număr de două măști este un număr rezonabil. Însă depinde dacă sunt deteriorate, atunci e posibil să fie nevoie de mai multe. Poate că ar fi util să existe în fiecare clasă o cutie de măști pusă la dispoziție pentru aceste situații”, a declarat Valeriu Gheorghiță, pentru b1.ro

Unde va fi problema

“Probabil că în timpul orelor, fiind supravegheați de cadrele didactice, vor respecta regula. Problema va fi într-adevăr în pauze. Un mesaj corect transmis copiilor, atât la școală, cât și acasă, îi va sensibiliza în ceea ce privește această problemă, chiar mai mult decât sunt sensibilizate persoanele adulte. Desigur că purtatul măștii creează un disconfort, mai ales copiilor care doresc să se simtă liberi, dar în condițiile de față, având în vedere că vorbim de o perioadă de patru ore va fi mult mai ușor de gestionat”, a completat medicul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel