Valeriu Gheorghiță: Trebuie să evităm al patrulea val, care ar putea fi generat de o tulpină cu mutații!

Valeriu Gheorghiță, președinte CNCAV / Foto: gov.ro
Valeriu Gheorghiță, președinte CNCAV / Foto: gov.ro

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, a spus, miercuri, că, deși situația epidemiologică este favorabilă în prezent, dacă nu se vor vaccina suficiente persoane, cei care au trecut deja prin boală pot să nu aibă imunitate în fața noilor tulpini. 

Valeriu Gheorghiță a declarat, miercuri seara, la Televiziunea Națională, că vaccinarea este o măsură de prevenție: "Este cea mai corectă, scurtă eficientă metodă."

„Trebuie să evităm al patrulea val, care ar putea fi generat de o tulpină cu mutații (sud-africană, braziliană, indiană). În România și Europa este dominantă tulpina britanică. Dacă nu vaccinăm suficiente persoane, îmbolnăvirea, trecerea prin boală nu va oferi protecție în fața tulpinilor noi.

Avem două acțiuni importante. Suntem într-o evaluare a centrelor de vaccinare. Cele care nu au adresabilitate crescută - vom decide fie relocarea lor, sau putem reduce programul si echipele sa meargă în teren pentru a asigura vaccinarea in locații atipice - la muzeu, în gară, la metrou, in zone turistice. Important este să distribuim vaccinul cât mai aproape de oameni”, a spus medicul Valeriu Gheorghiță.

„Un alt aspect pe care îl luăm în calcul, cu sprijinul unor ONG-uri, vrem să venim cu un pachet de servicii, care, pe lângă vaccinare, sa ofere si minime investigații sau să fie un medic care să ofere asistență medicală, mai ales în zonele rurale”, a mai spus medicul. 

Peste 71.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunțat miercuri că, în ultimele 24 de ore, au fost vaccinate în România peste 71.000 de persoane.

Conform CNCAV, 25.404 dintre persoanele vaccinate au primit prima doză de vaccin, iar 46.118 pe cea de-a doua. 51.183 de persoane au primit serul produs de Pfizer, 5.234 pe cel produs de Moderna, 6.702 cel de la AstraZeneca, iar 8.003 persoane au primit vaccin Johnson&Johnson.

De la începutul campaniei de vaccinare, în România au fost vaccinate 4.208.724 de persoane, dintre care 3.317.789 cu ambele doze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel