Valeriu Gheorghiță se vaccinează cu doza 3

Dr. Valeriu Gheorghiță / Foto: gov.ro
Dr. Valeriu Gheorghiță / Foto: gov.ro

Președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță, a dezvăluit că se va vaccina cu doza 3 săptămâna viitoare. 

Dr. Valeriu Gheorghiță a spus, vineri seară, la Digi24, că încă nu s-a vaccinat cu doza 3, dar o va face săptămâna viitoare. 

Întrebat de către Claudiu Pândaru dacă a făcut cea de-a treia doză, Valeriu Gheorghiță a răspuns: "Încă nu, dar urmează săptămâna viitoare. O s-o fac la Spitalul Militar Central, acolo unde am făcut și prima schemă de vaccinare."

Certificatul digital poate fi eliberat şi fără doza a treia de vaccin anti-COVID

Medicul Andrei Baciu a anunțat ieri că eliberarea Certificatului verde nu ține de etapa a treia de vaccinare sau de schema completă. 

"Apare pe certificatul digital că s-a făcut a treia doză, dar nu e condiţie obligatorie de schemă completă care ţine de eliberarea certificatului digital", a declarat medicul Andrei Baciu, vineri, la rubrica Sfat de Sănătate, de la Antena 3.

”În ceea ce priveşte intrarea cetăţenilor non-UE, aceştia pot intra în toate localurile unde li se cere acest certificat digital, prezentând documentele lor de vaccinare. Aceste documente pe care le prezintă de altfel şi la intrarea în cinematografe, restaurante, teatre şi aşa mai departe.  Sigur, aici vorbim despre un certificat european care se aplică spaţiului european şi, desigur, că pot să-şi scoată un certificat dacă se testează", a mai explicat secretarul de stat, dr. Andrei Baciu.

Doar 6 paturi libere la ATI COVID-19 în toată țara - 1 octombrie 2021

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă anunţă că în România mai sunt disponibile doar 6 paturi la ATI COVID-19. 

"În data de 1 octombrie 2021,conform datelor existente în aplicația alerte.ms, sunt ocupate 1.391 de paturi ATI. 

La nivel național sunt libere 6 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2. La acest moment, în București nu sunt paturi libere. 

*
Situație paturi ATI destinate pacienților de Covid-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, neocupate: 

Bacău – 1
Călărași – 1
Mureș -1
Tulcea - 3", au transmis autoritățile. (Știrea, AICI.)

Câte cazuri au fost în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 1 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.244.555 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 1.768 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.121.721 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 10.887 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 193 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 3.111 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 37.210 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. (Mai multe detalii, AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel