EXCLUSIV  Valeriu Gheorghiță, demisie din CNCAV? Ce spune ministrul Sănătății

Valeriu Gheorghiță, demisie
Valeriu Gheorghiță, demisie

La sfârșitul săptămânii trecute, între specialiștii implicați în vaccinarea COVID a circulat vestea că Valeriu Gheorghiță a evocat demisia din funcția de coordonator al campaniei naționale, într-o discuție cu premierul și ministrul Sănătății. Medicul ar fi reacționat astfel la o propunere a Ministerului, însușită și de premier. 

Intenția decidenților ar fi fost ca Adrian Ștefan Voinea, consilierul personal al ministrului, să coordoneze campania de comunicare COVID-19, iar, pe linie medicală, să fie transferate unele atribuții de la INSP către un secretar de stat, numit tot de USR-PLUS. Practic, raportările privind COVID, numărul persoanelor vaccinate sau infectate și comunicarea se mutau în zona de decizie politică, dar dr. Gheorghiță, fără afiliere de partid, rămânea cu titlul de coordonator al vaccinării. Valeriu Gheorghiță ar fi refuzat să gireze o astfel de campanie, prezentându-și demisia. Poziția fermă a medicului militar ar fi dus, astfel, la înghețarea planurilor de schimbare a comenzii în războiul COVID.  


Întrebat de DCNews dacă i-ar fi prezentat premierului demisia, în caz că acceptă propunerile MS, dr. Valeriu Gheorghiță a afirmat doar că e o ”dezinformare”, abținându-se de la alte comentarii. 


Surpriza vine de la Ministrul Sănătății. Ministrul Vlad Voiculescu nu a confirmat, dar nici nu a infirmat ipoteza demisiei lui Gheorghiță, din cauză că decizia se mută în zona politică. 


Vlad Voiculescu a răspuns că o bună parte din decizii (pentru controlul pandemiei-n.red.) sunt decizii politice, fiind decizii instituționale ale unui minister sau ale altuia, respectiv ale premierului. Chiar CNCAV este format atât din funcționari, cât și din demnitari. Adrian-Ștefan Voinea chiar coordonează comunicarea din partea MS pe campania de vaccinare și rezultatele muncii echipei pe care el o conduce se văd deja. De la minister o întreagă echipa este implicată în CNCAV, cu proveniență politică USR-PLUS sau PNL, a răspuns ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel