Vâlcu, despre românii care nu vor să se vaccineze. ”Să plătească tratamentul la ATI! De ce să suportăm noi?!”

Foto Pexels
Foto Pexels

Val Vâlcu a făcut o precizare importantă cu privire la vaccinare, întrebat dacă, odată cu luna august, ar putea apărea noi restricții în România, în contextul unei răspândiri rapide a variantei Delta.

În opinia acestuia, este posibil să apară noi restricții în România.

„Este posibil și este imputabil persoanelor care nu doresc, din tot felul de fantezii, să se vaccineze. Am avut o dezbatere, intitulată „HEALTH ROMÂNIA 2021: Provocări pentru sistemul sanitar românesc”, chiar astăzi la DCNews. Domnul Laszlo Attila de la UDMR, secretarul Comisiei de Sănătate din Senat, a spus clar și răspicat: Domnule, nu vrei să te vaccinezi, ai motivele tale, plătește-ți tratamentul la ATI! Statul îți oferă vaccinul gratis.”

„Mă refer la persoanele care nu vor, care sunt mai șmechere”, a adăugat Val Vâlcu. „De ce să suportăm consecințele noi, cei care ne-am vaccinat, și operatorii economici, care intră în faliment, și societatea care îi ține în spate?! De ce să suportăm noi?! Să-și plătească tratamentul la ATI, dacă nu vor să se vaccineze”, a subliniat Val Vâlcu. 

Laszlo Attila: Valul 4 trebuie prevenit

În cadrul dezbaterii de vineri de la DCNewsTV, Laszlo Attila a făcut și următoarele precizări: „Ar fi bine să evităm un nou val, ca să nu mai ajungă acești oameni cu boli cronice să nu primească asistență medicală. Sunt niște date înspăimântătoare cu câte intervenții s-au acordat în situații acute, infarct miocardic, accident vascular cerebral, intervenții chirurgicale acute în decursul anului trecut, ce consecințe au avut ele la nivelul mortalității, respectiv sunt niște cifre înspăimântătoare în cazul acelor categorii de diagnostice, care din cauza capacităților reduse, s-au putut prezenta foarte târziu, în stadii avansate, la medic.”

Klaus Iohannis, apel către români cu privire la vaccinare

Președintele Klaus Iohannis a făcut apel la români să se vaccineze. „Vaccinarea este de dorit, este importantă, este necesară. (...) România este unul din statele cu grad mic de vaccinare și prin asta automat suntem mai expuși în fața valului 4, care se vede că vine. Deja sunt state europene unde valul 4 se poate măsura. Eu îmi doresc foarte mult ca românii sî înțeleagă că pandemia nu s-a terminat. Acum suntem într-o pauză de vară, dar pandemia vine cu noi și noi mutații ale virusului”, a spus, vineri, Klaus Iohannis.

Președintele a menționat că singura protecție împotriva pandemiei este vaccinarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel