Val Vâlcu: Problemele de care se IZBEȘTE vaccinul contra COVID - 19 în România. Ei vor crea MARI dificultăți!

„Românii nu prea se vaccinează”, a atras atenția Val Vâlcu.

Declarația vine în contextul în care Directorul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş, prof. Adrian Streinu-Cercel, susține că un vaccin experimental din Marea Britanie împotriva noului coronavirus va ajunge în România în perioada următoare.

„Ce se testează la vaccin? Să aibă efect, deci să creeze imunitate, dacă apar anticorpi în cantitatea corespunzătoare pentru a preveni o infectare. Să nu fie toxic, să nu producă reacții alergice sau efecte secundare. În cazul vaccinului despre care vorbea profesorul Cercel, este realizat prin inginerie genetică, deci nu se introduce virus atenuat, virus omorât. Reacțiile, dacă sunt alergice, sunt controlabile", a explicat, vineri după-amiază, Val Vâlcu într-o intervenție la Antena 3.

„Cei care se uitau pe eticheta produsului să nu cumva să conțină organisme modificate genetic... Sunt tare curios dacă vor apela la acest vaccin. Bazaconiile care circulă în spațiul public, nesusținute științific, cum a fost și temerea cu organisme modificate genetic, suferă o confruntare cu viața reală. Poate își dă seama și Europa că temerile induse sunt greșite și fac rău societății", a adăugat acesta.

„A doua problemă pe care o ridică vaccinul în România este legată de curentul antivaccin, trecem peste birocrația sufocantă, să spunem că se va rezolva prin prisma stării de urgență. Românii nu prea se vaccinează, iar capacitățile de producție pentru vaccinuri vor fi suprasolicitate imediat ce se descoperă formula. Nu doar în România, vorbim pe plan mondial. Vor onora în funcție de comenzile anului precedent. Antivacciniștii din România vor crea mari probleme", a conchis Val Vâlcu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel