Vaccinurile Pfizer și Moderna, protecție extrem de eficientă în condiții reale, arată un nou studiu CDC

Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

În condițiile reale și nu numai în testele clinice, vaccinurile Pfizer și Moderna Covid-19 oferă o protecție extrem de eficientă, potrivit unui nou raport al Centrelor SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

La vaccinarea completă, vaccinurile au fost eficiente la 90% în prevenirea infecțiilor, inclusiv a infecțiilor fără simptome, relatează CNN. La cel puțin 14 zile de la prima doză, dar înainte de a doua doză, acestea au oferit 80% protecție, potrivit raportului săptămânal al agenției privind morbiditatea și mortalitatea.

CDC a spus că este primul dintre numeroasele studii planificate privind eficacitatea vaccinului Covid-19. Studiul a analizat modul în care vaccinurile au protejat aproape 4.000 de lucrători din domeniul sănătății și primii respondenți. Voluntarii din studiu au lucrat în opt locații din țară și au fost observați de la mijlocul lunii decembrie până la mijlocul lunii martie.

Testare săptămânală anti Covid-19

CDC au testat voluntarii în mod obișnuit, indiferent de simptome. CDC a monitorizat, de asemenea, voluntarii prin mesaje text, e-mail și rapoarte medicale directe. Voluntarii au făcut, de asemenea, un test nazal o dată pe săptămână.

Majoritatea voluntarilor, peste 62%, au primit ambele doze fie de un vaccin Pfizer, fie de un Moderna Covid-19. Mai mult de 12% au primit doar o singură doză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel