Vaccinuri anti-COVID rămase în spital. Medicul Laurențiu Belușică: Decât să-l arunc, mai bine îl fac cuiva

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Laurențiu Belușică, managerul spitalului din Găiești, folosește dozele de vaccin şi pentru persoanele care nu fac parte din prima etapă de vaccinare.

"Cereri din spital sunt. Sunt vaccinaţi toţi cei care doresc. În situaţia în care dintr-un flacon se diluează şi se vaccinează cinci persoane şi nu este stabil decât şase ore, dacă se foloseşte o singură doză la o singură persoană rămân patru doze care, dacă nu se administrează în următoarele 5-6 ore, se aruncă. Şi am zis că vaccinăm. 

"Decât să îl arunc, mai bine îl fac cuiva care are nevoie"

Nu este o selecţie. Vine oricine. O doză costă 12 euro. Un flacon cu cinci doze costă 60 de euro. Decât să îl arunc, mai bine îl fac cuiva care are nevoie. Luăm oamenii în funcţie de cum vin. Ce pot să facă, dacă vaccinul este valabil încă 3-4 ore? Îl fac cui vine, dacă nu are contraindicații. Avem solicitări. Sunt oameni destul de mulţi care nu intră în prima fază şi doresc să se vaccineze mai repede. 

Ne aflăm în faza I de vaccinare în care prioritatea este personalul angajat în sistemul de sănătate. Dacă nu este nimeni din lista de priorități disponibil care să vrea sa se vaccineze, vaccinez și pe cineva care nu este în această fază, decât să arunc vaccinul. Va fi trecut în platformă și va beneficia de a doua doză la momentul respectiv", a explicat Laurențiu Belușică, la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel