Vaccinul Sputnik-V ar putea deveni disponibil în UE, susțin autoritățile de la Moscova. Serul nu a fost încă autorizat de EMA

Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels

Deși EMA nu autorizat încă utilizarea vaccinului Sputnik-V, autoritățile de la Moscova vorbesc deja despre posibile livrări ale serului în UE. 

Rusia nu crede că este posibil ca vaccinul rusesc Sputnik-V împotriva COVID-19 să fie livrat în Uniunea Europeană mai devreme de lunile mai sau iunie, relatează Agerpres. Kirill Dmitriev, şeful Fondului pentru investiţii directe din Rusia, a declarat pentru postul de televiziune de stat Rossiya 24 că "marile livrări în UE sunt posibile numai după ce vaccinările în masă în Rusia sunt finalizate". Fondul este cel care gestionează marketingul internaţional al Sputnik-V, care este deja aprobat şi utilizat în numeroase ţări.

Declarațiile lui Dmitriev vin în contextul în care vaccinul nu a fost încă autorizat de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) pentru utilizarea în Uniunea Europeană. Totuși, se pare că au existat astfel de discuții între Moscova şi EMA, privind depunerea de către Fond a cererii de autorizare a Sputnik-V, notează dpa.

"Sperăm că cererea noastră va fi analizată în scurt timp şi că nu vor fi invocate argumente politice în această procedură, iar cererea va fi evaluată pe baza faptelor.", a spus Dmitriev.

Vaccinul Sputnik-V are o eficienţă de peste 91% împotriva COVID-19, potrivit unui studiu publicat în revista medicală The Lancet săptămâna trecută. Rezultatele plasează vaccinul rusesc la aproape aceeaşi eficacitate cu vaccinurile Moderna şi BioNTech/Pfizer.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel