Vaccinul Sinopharm, cel mai scump din lume. Cât plătește Ungaria pentru o doză de ser chinezesc

Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay

Ungaria plătește pentru o doză de vaccin chinezesc de două ori mai scump decât a dat Uniunea Europeană pe vaccinul Pfizer/BioNTech.

Ungaria a fost de acord să plătească aproximativ 36 de dolari pentru o doză  de vaccin împotriva COVID-19, realizat de Sinopharm, o companie de stat chineză, potrivit contractelor făcute publice de un înalt oficial maghiar joi, scrie The New York Times. Acest lucru pare să facă vaccinul Sinopharm, cel mai scump din lume.

Ungaria a fost de acord să cumpere cinci milioane de doze de vaccin Sinopharm, la un preț de 30 de euro (36 dolari) fiecare, conform contractelor pe care șeful de cabinet al prim-ministrului Viktor Orban, Gergely Gulyas, le-a publicat pe pagina sa de Facebook. Contractul este încheiat între guvernul maghiar și un furnizor terț.  Acest preț depășește cu mult ceea ce Uniunea Europeană a fost de acord să plătească pentru vaccinurile de la producătorii occidentali. Concret, UE plăteşte 15,5 euro pe doză pentru vaccinul Pfizer-BioNTech, şi sub 2 euro pentru AstraZeneca.

Contractele publicate de Gulyas arată, de asemenea, că Ungaria, care a înregistrat aproape jumătate de milion de cazuri COVID și peste 16.000 de decese, a fost de acord să plătească 9,95 dolari per doză pentru vaccinul rusesc Sputnik-V.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel