Vaccinul rusesc anti COVID-19, testat pe fiul și sora președintelui Maduro

Președintele Venezuelei, Nicolás Maduro, este de acord ca fiul și sora sa să fie primii testați cu vaccinul rusesc anti COVID-19.

Fiul și sora lui Nicolás Maduro vor fi printre primii 2.000 de voluntari care își vor administra un vaccin împotriva coronavirusului dezvoltat de Rusia. Maduro a declarat duminică faptul că a aprobat decizia fiului său, adăugând că el însuși va fi prima persoană care va primi vaccinul, cunoscut sub numele de Sputnik V, odată ce acesta va fi gata pentru utilizare în masă.

Guvernul venezuelean, care a primit împrumuturi de la Rusia de miliarde de dolari, a declarat în august că ar fi dispus să participe la studiile clinice pentru noul vaccin. Venezuela a înregistrat oficial peste 77.000 de infecții și aproximativ 650 de decese de la începutul pandemiei, deși cifrele reale pot fi mult mai mari.

Rusia a fost prima țară care a înregistrat oficial un vaccin împotriva coronavirusului la 11 august, iar președintele Vladimir Putin a declarat că propria fiică a primit o doză. Cu toate acestea, experții în sănătate s-au declarat sceptici cu privire la acest vaccin, potrivit BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel