Vaccinul Pfizer funcționează bine. Vin date extrem de încurajatoare

Vaccinul Pfizer funcționează bine. Vin date extrem de încurajatoare
Vaccinul Pfizer funcționează bine. Vin date extrem de încurajatoare

Israelul este țara care are cea mai avansată aprovizionare cu vaccinul Pfizer împotriva coronavirusului. Și primele date din studiul efectelor sale sunt încurajatoare.

După cum relatează El Confidencial, o investigație efectuată de Clalit Health Services, una dintre companiile care se ocupă de sistemul de sănătate israelian, a comparat 200.000 de persoane care primiseră deja vaccinul cu alte 200.000 care nu erau vaccinate. La 14 zile după administrarea primei doze, procentul persoanelor infectate cu coronavirus a fost cu 33% mai mic în primul grup decât în ​​al doilea.

Un alt studiu, realizat de Maccabi Healthcare Services, arată că scăderea numărului de persoane infectate este chiar mai mare: 60%.

Ran Blitzer, șeful departamentului de inovare Clalit, explică faptul că între 5 și 12 zile de la prima doză nu se observă niciun efect. După cea de-a 13-a zi există o ușoară scădere a riscului de infectare, iar diferența este deja clară de la a 14-a zi, cu o scădere de 33%. 

"Este important să ne amintim că nu există o protecție completă împotriva infecției, nici măcar la 17 zile după vaccinare. Prin urmare, oamenii trebuie să fie în continuare atenți, să poarte o mască și să respecte distanțarea fizică, a spus Ran Blitzer, citat de 20min.es.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel