Vaccinul Pfizer, eficienţă de doar 39% pentru tulpina Delta. Israelul, analiză de ultim moment

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Vaccinul produs de compania Pfizer ar avea o eficacitate de doar 39 % în cazul tulpinii DELTA, spun cercetătorii din Israel. 

Vaccinul Covid-19 al Pfizer și BioNTech o eficiență de doar 39% în Israel, unde varianta delta este tulpina dominantă, dar oferă în continuare o protecție puternică împotriva formelor severe și a spitalizării, potrivit unui nou raport al Ministerului local al Sănătății, citat de CNBC. Valoarea, care se bazează pe un număr nespecificat de persoane, este în scădere față de o estimare anterioară de 64% emisă în urmă cu două săptămâni și diferă de datele din Marea Britanie, care au constatat că vaccinul are o eficiență de 88% eficientă tulpinii.

Cu toate acestea, vaccinul funcționează încă foarte bine pentru a preveni îmbolnăvirea gravă a persoanelor, demonstrând o eficacitate de 88% pentru spitalizare și de 91% împotriva formelor severe, potrivit datelor publicate joi. în Israel.

Varianta Delta este deja prezentă în peste 104 țări.

Fauci cere măşti în interior şi pentru vaccinaţi

Directorul medical al Casei Albe Dr. Anthony Fauci a spus că persoanele complet vaccinate ar putea dori să ia în considerare purtarea măștilor în interior ca o măsură de precauție împotriva variantei cu răspândire rapidă în SUA.

Experții în sănătate se arată îngrijorați de toamnă, când se așteaptă ca Delta să lovească cel mai greu statele cu rate mici de vaccinare, cu excepția cazului în care aceste state și întreprinderi reintroduc restricțiile.

Într-o declarație pentru CNBC, Pfizer spune că rămâne încrezător că două doze de vaccin protejează împotriva coronavirusului și a variantelor sale. Totuși, a spus că o a treia doză ar putea fi utilă după ce o analiză a arătat o scădere a eficacității împotriva infecției după patru până la șase luni, scrie Mediafax.

Peste 12.000 de români, vaccinaţi în ultimele 24 de ore 

12.112 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, din care 7.489 cu prima doză, conform statisticii realizate de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

În total, 4.937.229 de români au fost vaccinaţi de la începutul campaniei, 4.783.319 dintre aceştii având schema completă.

În total au fost folosite 3.727.457 de vaccinuri Pfizer, 366.912 Moderna, 432.667 AstraZeneca și 410.193 Johnson&Johnson.

În ultimele 24 de ore au fost 8 reacţii adverse la vaccin.

Numărul total de reacţii adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare, începând din 27 decembrie 2020, a ajuns la 16.770.

61 de reacții adverse sunt în curs de investigare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel