Vaccinul Moderna, RETRAS. ALERTĂ din cauza efectelor secundare, în California. Radu Țincu EXPLICĂ: Un lucru IMPORTANT

Foto: DC MEDICAL
Foto: DC MEDICAL

Moderna a anunţat, marţi, că a primit informații de la departamentul pentru sănătate din California că mai multe persoane sunt tratate la un centru din San Diego pentru posibile reacţii alergice la vaccinul său pentru COVID-19 dintr-un anumit lot, potrivit Reuters. Ce spune medicul Radu Țincu despre această situație.

Compania a precizat acest lucru după ce cel mai cunoscut epidemiolog din California a publicat un comunicat prin care recomandă oprirea vaccinărilor cu dozele din lotul 41L20A, din cauza unor posibile reacții alergice care sunt investigate.

Mai exact, pacienții din California care s-au vaccinat anti-COVID-19 prezintă reacții adverse în cascadă, iar epidemiologii au recomandat chiar oprirea vaccinării din lotul respectiv. În interval de 24 de ore, cel puțin 10 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, relatează B1 TV.

Radu Țincu: "Reprezintă un lucru important. De asta spunem că studiile se desfășoară pe o perioadă de 2 ani"

În acest context, medicul Radu Țincu a vorbit despre vaccinul COVID-19, reacțiile adverse și situația din România în cazul persoanelor deja vaccinate.

"Aceste date pe care le primim din toate țările care au început vaccinarea sunt extrem de importante. De aceea, studiile de farmaco-vigilență despre care vorbim că trebuie să se desfășoare pe o perioadă de doi ani din acest moment pentru cuantificarea reacțiilor care pot să apară post vaccinare sunt extrem de importante.

Acolo trebuie văzut ce s-a întâmplat, pentru că acele reacții sunt, iarăși, prezente într-un singur loc, ceea ce poate să arate o problemă a lotului respectiv, lot ce înțeleg că a fost deja retras. Pot fi, vă dați seama, gândiți-vă că sunt milioane, zeci de milioane de doze produse și pot să apară și astfel de incidente așa cum au apărut în istoria medicinei, cu foarte multe alte preparate medicamentoase, dar trebuie să nu generalizăm și să așteptăm rezultatele anchetelor oficiale, pentru că o generalizare a unui astfel de fenomen izolat nu face decât să destabilizeze încrederea populației.

În același timp, în România, până la acest moment, din numărul total de persoane vaccinate, nu s-au raportat reacții adverse severe, ci reacții de mică intensitate, tranzitorii, de scurtă durată, cele mai multe dintre ele, 90% reacții la locul de injectare, ceea ce cred că reprezintă un lucru important", a declarat Radu Țincu, în direct la B1 TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel