Vaccinul Moderna pentru copiii de 12-17 ani a fost autorizat de Agenția Italiană a Medicamentului

Foto Pexels
Foto Pexels

Vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani poate începe în Italia și cu serul Moderna.  

Vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani poate începe în Italia și cu serul Moderna. Agenţia Italiană a Medicamentului (AIFA) a autorizat miercuri vaccinul Moderna pentru această categorie de vârstă.

Comisia tehnico-științifică a AIFA a aprobat utilizarea vaccinului Spikevax (Moderna) pentru grupa de vârstă cuprinsă între 12 și 17 ani, anunță agenția ANSA.

Practic, AIFA a acceptat pe deplin opinia exprimată de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA).

Conform CTS, datele disponibile demonstrează eficacitatea și siguranța vaccinului chiar și pentru cei mici.

Agenţia Europeană pentru Medicamente a aprobat recent folosirea vaccinului anti-COVID Moderna pentru grupa de vârstă 12-17 ani.

Este al doilea vaccin autorizat pentru adolescenţii din Uniunii Europene, după Pfizer.

Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, spunea că putem avea vaccinul în curând şi în România, pentru copii.

Efectele vaccinului Spikevax, produs de Moderna, au fost investigate într-un studiu la care au participat 3.732 de copii cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani.

Studiul a arătat că vaccinul a produs un răspuns anticorp comparabil la tinerii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 17 ani cu cel observat la adulţii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 25 de ani. Cele mai frecvente reacţii adverse la copiii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 17 ani sunt similare cu cele la persoanele cu vârsta peste 18 ani. Acestea includ durere şi umflături la locul injectării, oboseală, cefalee, dureri musculare şi articulare, ganglioni limfatici măriti, frisoane, greaţă, vărsături şi febră. Aceste efecte sunt de obicei uşoare sau moderate şi trec în câteva zile de la vaccinare.

Coronavirus: Un deces în ultimele 24 de ore și 159 cazuri noi

Un deces asociat COVID este înregistrat în ultimele 24 de ore. Tot în ultimele 24 de ore sunt 159 cazuri noi, din aproape 27.000 de teste.

Până astăzi, 28 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.082.710 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

1.047.444 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 159 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 34 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 34.274 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 27.07.2021 (10:00) – 28.07.2021 (10:00) a fost raportat de către INSP un deces (femeie), al unei paciente infectate cu noul coronavirus, internată într-un spital din Municipiul București.

Decesul a fost înregistrat la categoria de vârstă 70-79 ani și pacienta a înregistrat comorbidități.

Nu sunt raportate decese anterioare intervalului de referință.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 362. Dintre acestea, 47 sunt internate la ATI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel