Vaccinul Moderna a primit APROBAREA. Radu Țincu, DETALIU CHEIE: Punem PUNCT! ȘANSA uriașă

Medicul Radu Țincu a vorbit despre vaccinul Moderna, aprobat oficial de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA).

"Înseamnă o veste foarte bună, pentru că după câte am văzut în ultimele zile, se vehiculează foarte mult că firma Pfizer, care produce singurul vaccin aprobat s-ar putea să aibă dificultăți în livrarea dozelor necesare pentru imunizarea populației din statele membre ale UE. Faptul că Moderna a primit aprobare pentru punerea pe piață înseamnă aproximativ 500 de milioane de doze, este angajamentul pe care cei de la Moderna l-au luat pentru producția din anul 2021. Acest lucru va ușura foarte mult campania de vaccinare și va oferi șansa oamenilor să se vaccineze împotriva COVID-19 la timp și să putem pune punct acestei pandemii înainte să mai producă alte victime și înainte să mai riscăm să apară o mutație a virusului pentru care vaccinul să nu fie eficient", a declarat Radu Țincu, în direct la B1 TV.

Eficiența Moderna, mai scăzută decât Pfizer. Ce spune Radu Țincu

Până acum, știm că eficiența vaccinului produs de Moderna nu este atât de mare ca în cazul vaccinului de la Pfizer. Întrebat dacă nu cumva vom asista la o reticență a populației în a se imuniza cu acest ser, medicul a răspuns:

"Există eficiențe diferite între toate cele 3 vaccinuri, însă eficiența pentru un vaccin, pentru a putea fi pus pe piață este de 70%. Toate cele 3 vaccinuri întrunesc acest criteriu al eficienței. Sigur, cei de la AstraZeneca, după ultimul prospect pe care l-au trimis către agențiile de aprobare, spun că au o eficiență de 100%, iar asta ar însemna ca oamenii să vrea doar AstraZeneca pentru vaccinare.

Pe noi ne interesează să obținem acea imunizare colectivă, iar cele 3 vaccinuri sunt capabile să inducă această imunitate. Mă aștept ca în perioada următoare, vorbim de săptămâna aceasta, săptămâna viitoare cel mai târziu, Moderna să trimită dozele necesare către spațiul comunitar".

Citește și: Vaccinul MODERNA, avizat în UE, de EMA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel