Vaccinul Johnson&Johnson, la un pas de autorizare în SUA

Foto: Gustavo Fring - Pexels
Foto: Gustavo Fring - Pexels

Agenția Americană pentru Medicamente (FDA) urmează să autorizeze vaccinul Johnson & Johnson, după ce o comisie de experți în epidemiologie a avizat favorabil utilizarea vaccinului într-o singură doză.

Potrivit publicaţiei New York Times, vaccinul Johnson and Johnson ar urma să fie autorizat în Statele Unite de Agenția pentru Medicamente (FDA). Asta după ce vineri a primit aviz favorabil din partea unei comisii formate din medici infecţionişti şi epidemiologi. Vaccinul de la Johnson & Johnson va fi primul vaccin din lume care se va administra într-o singură doză.

În urma testelor clinice desfăşurate în opt state şi pe un eşantion format din 45.000 de participanţi, s-a dovedit că vaccinul a avut o eficienţă de 86% în SUA şi de 82% în Africa de Sud.

„O să ajungă doze noi, luând în calcul autorizarea de urgenţă a vaccinului Johnson&Johnson. Vom avea 3 vaccinuri. Moderna şi Pfizer care sunt administrate în prezent şi vaccinul dintr-o singură doză, J&J. Acele doze nu necesită condiţiile de depozitare aplicabile pentru Moderna şi Pfizer şi din nou, vorbim de o singură doză”, a declarat Gavin Newsom, guvernatorul statului California, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel