Vaccinul indian anti-COVID-19 își propune să producă peste 700 de milioane de doze

Compania Bharat Biotech din India își propune să producă peste 700 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 în acest an. Duminică, 3 ianuarie, vaccinul a fost aprobat de Autoritatea de Reglementare a medicamentelor din India.

Bharat Biotech își propune să aibă o capacitate de producție de aproximativ 700 de milioane de doze de vaccin COVID-19 în acest an, potrivit unui director executiv al companiei de biotehnologie.

Candidatul la vaccin, COVAXIN, a primit duminică aprobarea utilizării de către autoritatea de reglementare a medicamentelor din India, măsură care s-a confruntat cu întrebări din partea experților din industrie și a parlamentarilor din opoziție, din cauza lipsei datelor de eficacitate. Totodată, datele privind eficacitatea procesului în curs de desfășurare al companiei ar trebui să fie disponibile până în martie, a declarat luni Krishna Ella, președinte și director general al Bharat Biotech, cu sediul în Hyderabad.

„Avem patru facilități care urmează și planificăm (să facem) aproximativ 200 de milioane de doze în Hyderabad, 500 de milioane de doze în alte orașe”, a spus Ella. Compania are 20 de milioane de doze disponibile până acum, a mai adăugat acesta.Aprobarea pentru COVAXIN, dezvoltată în comun cu un institut guvernamental, a fost apreciată de prim-ministrul Narendra Modi și miniștrii săi ca fiind un succes în impulsul de auto-încredere al Indiei.

Ministrul Sănătății a clarificat nelămuririle privitoare la eficacitate

Ministrul Sănătății, Harsh Vardhan, a clarificat duminică pe Twitter că aprobarea utilizării de urgență a COVAXIN a fost „în modul de studiu clinic”, în care toți destinatarii vaccinului ar fi urmăriți și monitorizați ca și cum ar fi în studiu. India are al doilea cel mai mare număr de infecții cu coronavirus din lume, deși cazurile au scăzut constant de la vârful din septembrie, potrivit GulfNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel