Vaccinul împotriva COVID-19 va veni din Rusia? Ministerul Sănătății: Medicii vor fi vaccinați începând cu luna august

Ministrul Sănătății din Rusia, a anunțat ieri, că persoanele care se află în categoriile de risc vor fi vaccinate împotriva COVID-19, începând cu luna august.

"Deja în august va fi oferit vaccinul împotriva coronavirusului. Analizăm acum după ce criterii va fi dat acest vaccin, dar întâietate vor avea medicii și celelalte categorii de persoane care se confruntă cel mai des cu oameni bolnavi de Covid-19", a declarat Mihail Murașco, ministrul Sănătății din Rusia, informează interfax.ru.

Când va ajunge la populație vaccinul anti-Covid

Va mai dura până când vaccinarea în masă va putea fi posibilă, a menționat Mihail Murașco. Potrivit lui, întâi trebuie finalizate toate studiile clinice necesare, iar experții să decidă dacă acest lucru este posibil. Ulterior ar urma producerea vaccinului în cantități mari și oferirea posibilității de a se vaccina, și persoanelor care nu fac parte din categoriile de risc. În acest fel, va fi obținută o producere pe scară largă, dar și o vaccinare accelerată, consideră ministrul rus.

Elitele rusești ar avea acces la un vaccin, încă din aprilie

Moscova ar fi lansat încă din aprilie o campanie secretă de vaccinare împotriva coronavirusului pentru miliardari, CEO și politicieni, scrie agenția Bloomberg.

Câteva sute de persoane ar fi primit un vaccin experimental, campania fiind desfăsurată cu mare discreție. Această fază de testare ar fi rămas secretă pentru a evita un aflux de voluntari. Șeful Fondului rusesc de investiții directe (RDIF), Kiril Dmitriev, care finanțează cercetarea vaccinurilor în Rusia, ar fi recunoscut că el și familia sa sunt vizaţi, informează aceași sursă.

Rusia este destul de optimistă încă de la apariția pandemiei de coronavirus. La începutul săptămânii, Vladimir Putin a declarat că țara pe care o conduce a fost mai eficientă decât țările europene în lupta cu inamicul invizibil. Asta chiar dacă Rusia se află pe locul patru în lume în ceea ce privește numărul de persoane infectate, cu peste 790.000 de cazuri diagnosticate. Totodată, săptămâna trecută, autoritățile britanice au acuzat hakerii ruși că ar fi încercat să fure cercetarea pentru dezvoltarea unui vaccine împotriva coronavirusului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel