Vaccinul Covid-19 produs de Johnson & Johnson are o eficacitate globală de 66%. Vor depune cerere de autorizare la FDA

Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels

Vaccinul împotriva Covid-19 produs de compania Johnson&Johnson are o eficacitate globală de 66% și de 85% în prevenirea formelor grave, susțin cercetătorii.

Gigantul farmaceutic Johnson & Johnson a anunțat că vaccinul său împotriva Covid-19 are o eficacitate globală de 66% și de 85% în prevenirea formelor grave, transmite Reuters. Testele clinice au fost efectuate pe trei continente afectate de diferitele variante ale coronavirusului SARS-CoV-2, susțin reprezentanții companiei.

Testele clinice au fost efectuate pe circa 44.000 de voluntari. Cercetătorii au constat că nivelul protecţiei împotriva formelor moderate şi severe de COVID-19 a variat de la 72% în SUA, la 66% în America Latină şi la numai la 57% în Africa de Sud, ţară unde a fost detectată una dintre noile mutaţii mai contagioase ale Sars-Cov-2.

Johnson & Johnson va solicita săptămâna viitoare Agenţiei americane pentru Alimente şi Medicamente (FDA) autorizarea vaccinului său în SUA. Reprezentanții companiei au declarat că intenționează să livreze 1 miliard de doze în 2021 și va produce vaccinul în Statele Unite, Europa, Africa de Sud și India. Vaccinul Johnson & Johnson foloseşte un adenovirus pentru determinarea răspunsului imun al organismului împotriva Sars-Cov-2. Poate fi stocat la temperatura unui frigider, ceea ce ar facilita distribuţia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel