Urmărește emisiunea live


Vaccinul anti-COVID, în linie dreaptă. Cel mai amplu test clinic a început în SUA

Cel mai amplu studiu clinic privind un potenţial vaccin anti-Covid-19 a început astăzi, cu primii 30.000 de voluntari cărora le vor fi administrate doze produse de Administraţia SUA, unul dintre proiectele intrate în ultima etapă în cursa mondială pentru imunizare, informează CNBC. 

Nu există încă nicio garanţie că vaccinul experimental, dezvoltat de Institutele Naţionale de Sănătate din SUA împreună cu firma Moderna, va fi într-adevăr eficient împotriva coronavirusului. Voluntarii nu vor şti dacă li se administrează doze ale vaccinului experimental ori produse placebo, scrie Mediafax.

După două doze, oamenii de ştiinţă vor urmări atent care grup se va confrunta cu mai multe infecţii în timp ce urmează activităţi de rutină, mai ales în zonele în care virusul se răspândeşte.

SUA, testări repetate, de fiecare dată cu alţi 30.000 de voluntari

Statele Unite organizează propriile teste şi au stabilit standarde ridicate: în fiecare lună, Reţeaua de prevenţie Covid-19, finanţată de stat, va testa potenţiale vaccinuri, de fiecare dată cu alţi 30.000 de voluntari. Testele nu vor verifica doar eficienţa, ci şi siguranţa vaccinurilor. Iar aceleaşi criterii de verificare vor fi aplicate la fiecare vaccin, pentru a le permite cercetătorilor să facă studii comparative.

În august, vor începe testele clinice pentru vaccinul Universităţii Oxford, în septembrie pentru cel dezvoltat de Johnson & Johnson, iar în octombrie pentru Novavax. Pfizer va efectua propriile teste în cursul acestei veri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel