Vaccinul anti-COVID de la AstraZeneca, aprobat pentru administrare ca a treia doză în Uniunea Europeană

Fotografie creată de Nataliya Vaitkevich, de la Pexels
Fotografie creată de Nataliya Vaitkevich, de la Pexels

Compania farmaceutică britanică AstraZeneca a anunţat luni că vaccinul său anti-COVID-19 Vaxzevria a fost aprobat pentru administrare ca a treia doză pentru adulţi în Uniunea Europeană.

"Profesioniştii din domeniul sănătăţii pot utiliza acum Vaxzevria ca a treia doză la pacienţii care au primit anterior doze de Vaxzevria sau un vaccin pe bază de ARN mesager aprobat în Uniunea Europeană", a afirmat compania într-un comunicat, potrivit Agerpres.

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a dat undă verde joi "după ce un număr suficient de dovezi demonstrează o creştere a răspunsului imunitar după o a treia doză de Vaxzevria" în urma administrării a două doze de vaccin AstraZeneca sau a altui vaccin aprobat în UE, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul agenţiei.

Gigantul farmaceutic a înregistrat o creştere a vânzărilor în primul trimestru, mai ales datorită medicamentelor şi a vaccinurilor împotriva COVID-19, dar a afirmat că se aşteaptă la o scădere bruscă a vânzărilor acestor medicamente pentru restul anului, pe măsură ce "ameninţarea COVID-19 scade".

Vaccinul, creat în colaborare cu Universitatea Oxford, nu a fost ales de guvernul britanic pentru campania sa de administrare a unei doze booster, deşi fusese unul dintre primele vaccinuri de pe piaţă şi a fost folosit pentru primele două doze în campania de vaccinare împotriva COVID-19 din Marea Britanie.

Vaccinul companiei farmaceutice AstraZeneca nu a primit aprobare în Statele Unite. 

Cele mai multe cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 au fost în Bucureşti - 49 şi în Cluj - 20

În unităţile sanitare de profil sunt internate 631 de persoane cu COVID-19, cu două mai mult decât în ziua anterioară, a informat Ministerul Sănătăţii duminică.

În secţiile ATI sunt tratate 101 persoane, cu două mai mult decât în ziua precedentă.

Dintre cei 101 pacienţi internaţi la ATI, 91 sunt nevaccinaţi. Din totalul pacienţilor internaţi, 38 sunt minori, toţi fiind internaţi în secţii, cu unul mai puţin decât în ziua anterioară. Niciunul dintre aceştia nu este la Terapie Intensivă.

Conform celei mai recente raportări, în judeţele Brăila, Covasna, Gorj, Harghita, Maramureş, Sălaj, Teleorman şi Vrancea nu s-au înregistrat cazuri noi de infectare cu noul coronavirus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel