Vaccinul anti-COVID care va ajunge în România. Dr. Emilian Popovici: Mi-a confirmat că este foarte bun

Emilian Popovici
Emilian Popovici

Emilian Popovici, vicepreședintele Societății de Epidemiologie, a declarat că România va primi sigur doze de vaccin anti-COVID.

"Cum știm sunt două vaccinuri pe care merită să le avem în vedere în acest moment. Unul este produs în Europa, nu voi spune numele că poate nu este ok și cel produs în SUA. În Europa avem un vaccin pe bază de adenovirus modificat, iar în SUA avem un vaccin ARN. Pot să spun că aseară am avut o discuție cu Ștefan Dascălu care este un cercetător român care lucrează la Oxford și care mi-a confirmat că vaccinul este foarte bun din punct de vedere imunogen, generează imunitate și la persoanele vârstnice, iar asta arată că protecția este și mai bună sau la fel de bună la celelalte grupe de vârstă.

Este un vaccin stabil, bun. Practic producătorul european a început deja să îl producă. Chiar dacă acum studiile sunt în faza a treia, asta arată încrederea cercetătorilor în cum a evoluat totul. Că noi vom avea vaccinul este garantat de apartenența Uniunii Europene. Se știe foarte bine că toate țările au primit o repartiție de doze, cum este și România, deci nu se pune problema să nu primim doze de vaccin.", a explicat Emilian Popovici în direct la RealitateaPlus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel