Vaccinul anti COVID-19. Rușii vor COMBINAREA vaccinului Sputnik V cu cel de la AstraZeneca

Imagine realizată în timpul studiilor vaccinului Oxford/AstraZeneca
Imagine realizată în timpul studiilor vaccinului Oxford/AstraZeneca

Dezvoltatorii vaccinului Sputnik V vor combinarea acestuia cu vaccinul AstraZeneca. Dorința rușilor este motivată de faptul că un astfel de vaccin, combinat, ar avea o eficiență mult mai mare.

Dezvoltatorii ruşi ai vaccinului anti-COVID-19, Sputnik V, au declarat că AstraZeneca ar trebui să-şi combine vaccinul propriu cu cel rusesc, pentru a-şi spori astfel eficienţa, informează Reuters.

Rusia a anunţat că vaccinul Sputnik are o eficienţă de 92% în ceea ce priveşte protejarea de COVID-19, conform datelor preliminare, în vreme ce vaccinul dezvoltat de AstraZeneca are o eficienţă de 70%, conform datelor unui studiu clinic efectuat la scară largă. AstraZeneca a anunţat că până la finalul anului 2020 vor fi disponibile 200 de milioane de doze de vaccin. Totodată, ei vor relua testele la nivel global, pentru a evalua eficienţa vaccinului anti-COVID, a declarat şeful companiei, Pascal Soriot.

„Dacă vor relua testele clinice, le sugerăm să încerce un tratament care să combine vaccinul AstraZeneca cu Sputnik, pentru a-i spori eficienţa”, au declarat dezvoltatorii vaccinului rusesc într-o postare pe Twitter. Cu peste 2,1 milioane de cazuri, Rusia se situează pe locul 4 în lume, după SUA, India şi Brazilia, în ceea ce priveşte numărul de persoane infectate cu COVID-19, informează Libertatea Cuvântului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel