Vaccinul anti COVID-19 e vânat de hackerii ruși și nord-coreeni

Vaccinul anti COVID-19 a fost vizat de hackerii ruși și nord-coreeni. Iată ce spun cei de la Microsoft.

Hackerii susținuți de Coreea de Nord și Rusia au vizat organizațiile care lucrează la un vaccin împotriva coronavirusului, a spus Microsoft. Se spune că un grup rus supranumit „Fancy Bear” și grupurile nord-coreene supranumite „Zinc” și „Cerium” au fost implicate în atacuri cibernetice recente. Centrul Național de Securitate Cibernetică (NCSC) din Marea Britanie a declarat anterior că hackerii ruși vizează cercetarea vaccinurilor.

Microsoft trage un semnal de alarmă

Reprezentanții Microsoft au declarat că au detectat încercări de a pătrunde în sistemele informatice a șapte companii farmaceutice. Cercetătorii de vaccinuri din Canada, Franța, India, Coreea de Sud și Statele Unite au fost, de asemenea, vizați. Aceștia au mai precizat că grupul rus a folosit tactici de „forță brută”, încercând să se conecteze la conturi folosind milioane de parole diferite.

Unul dintre grupurile nord-coreene a trimis e-mailuri în care se prezentau drept oficiali ai Organizației Mondiale a Sănătății și a încercat să păcălească oamenii să le predea acreditările de conectare, precizează BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel