Vaccinați vs. nevaccinați, restricții de circulație. Ioana Mihăilă, cel mai așteptat răspuns

Ioana Mihăilă / Foto gov.ro
Ioana Mihăilă / Foto gov.ro

Ministrul Sănătăţii a vorbit despre cele mai noi măsuri luate în contextul pandemiei. 

"Este vorba despre măsuri de prevenţie. Atunci când observăm că cifrele pandemice cresc, trebuie să ne respectăm obiective prioritare: acelea sunt închiderea cât mai târzie sau dacă se poate deloc a şcolilor, pentru că educaţia este o prioritate; eliminarea sau reducerea cât de mult posibil a restricţiilor pentru persoanele vaccinate; nu considerăm că persoanele vaccinate ar trebui să aibă restricţionat dreptul de a merge la restaurant sau la cumpărături sau în altă parte. Al treilea principiu este a nu închide economia.

Acestea sunt cele trei linii mari după care ne ghidăm atunci când luăm în considerare posibile măsuri de prevenţie, măsuri de prevenţie care vor fi aplicate în funcţie de evoluţia epidemiei, în funcţie de gradul de ocupare al spitalelor. Ce e demn de menţionat este că încă lumea are timp să se vaccineze şi că vaccinarea va aduce beneficii atât pentru propria persoană, cât şi pentru cel de lângă noi care nu va mai fi internat în spital cu o formă uşoară sau severă de Covid dar care va putea şi va avea acces în spitale dacă acestea nu vor mai fi supraîncărcate cu pacienţi infectaţi cu Covid", a anunţat Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii. 

Florin Cîțu, despre rețeaua de falsificatori de certificate de vaccinare: Mi se pare inadmisibil

Florin Cîțu intervine în scandalul rețelei de falsificatori de certificate de vaccinare și precizează că va trimite Corpul de control al prim-ministrului, pentru că ceea ce se întâmplă i se pare „inadmisibil”.

„Am cerut Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Justiției să vorbească cu Ministerul Public și Ministerul Sănătății. Mie mi se pare inadmisibil că așa ceva se întâmplă. Avem atâtea instituții care au primit resurse de la bugetul de stat și la MApN și la Ministerul Public și aceste lucruri (reețele de falsificatori de certificate de vaccinare - n.r.) sunt descoperite de un jurnalist. Nu se poate să avem atâtea forțe de ordine, oameni care sunt sau instituții care ar trebui să se ocupe să descopere aceste rețele”, spune Florin Cîțu.

El precizează că trimite Corpul de Control al prim-ministrului pentru a analiza situația.

O anchetă Digi24 dezvăluie o rețea de falsificatori de certificate de vaccinare. Un jurnalist a descoperit, în rețeaua rusească Telegram, un grup cu peste 600 de membri în care se face trafic cu documente care atestă în fals vaccinarea. Certificatul, vândut cu 100 de euro, apare ca înregistrat într-un centru de vaccinare din Capitală, iar serul fictiv administrat este Johnson&Johnson. Poliția a deschis dosar penal, transmite Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel